Automobili

Četvrtak, 01.03.2018.

16:15

Alfa Romeo sa sedam posebnih modela u Ženevi (FOTO)

Alfa Romeo predstaviće na Salonu automobila u Ženevi ovog januara sedam jedinstvenih modela visokih performansi.

Izvor: B92

Alfa Romeo sa sedam posebnih modela u Ženevi (FOTO)
Foto: Alfa Romeo

Na AR štandu će pre svih dominirati Stelvio Quadrifoglio i Giulia Quadrifoglio Nurburgring Editons, a uz njih će se naći još Giulia Veloce Ti, Giulia Super, Stelvio Super, 4C Competizione Coupe i 4C Italia Spider.

Stelvio Quadrifoglio Nurburgring ima 2.9-litarski bi-turbo V6 benzinac sa 505 KS i 600 Nm obrtnog momenta i trenutno je najbrži automobil u ovom segmentu. Krug na "Zelenom paklu" je prešao za 7:51,7 minuta, a 0-100 km/h ubrzava za 3m8 sekundi. Maksimalna brzina je 283 km/h.
Foto: Alfa Romeo
S druge strane, Giulia Quadrifoglio Nurburgring je rekorder staze u klasi sedana sa četvora vrata sa vremenom 7,32 minuta na pomenutoj stazi. Ima isti motor kao i Stelvio, a ubrzanje je 3,9s. Maksimalna brzina je oko 307 km/h.

Alfa Romeo je upravo zbog ovih rezultata na Nirburgringu izbacio ovu limitiranu seriju. Oba modela će biti proizvedena u samo po 108 promeraka uz poseban bedž "NRING" i broj vozila na kontrolnoj tabli, a dobili su ekskluzivnu Circuito Grey farbu.
Foto: Alfa Romeo
Opremljeni su karbon-keramičkih kočnicama, Sparco trkačkim sedištima sa crvenim šavovima, volan je obložen kombinacijom kože i alkantare uz takođe detalje od karbon-fibera.

Krov Giulije je u potpunosti presvučen karbon-fiberom, stakla su zatammjena, tu su Harman Kardon premijum audio sistem, adaptivni tempomat, te Alfa Connect 3D multimedijalni sistem sa navigacijom. U oba modela sa 8.8-inčnim displejom uz Apple CarPlay i Android Auto funkcije.
Foto: Alfa Romeo
Sledeća je Giulija Veloce Ti, gde je Ti skraćenica za Turismo Internazionale. Ima 2.0-litarski turbo benzinac sa 280 KS uparen sa osmostepenim automatikom uz Q4 sistem pogona na sva četiri točka. Ti oznaka je uvek bila rezervisana za raskošno opremljene, ekstremne verzije Afra Romeo automobila.

Ova je predstavljena u Racing Red boji sa crnim krovom, košom obloženom kontrolnom tablom uz karbon-fiber detalje. Sedišta su kombinacija kože i alkantare sa crnim šavovima. Ima 19-inčne izglačane alu felne sa pet kraka iza kojih su kočione čeljusti crvene boje. Unutrašnjost poseduje takođe 8.8-inčni displej kao Quadrifoglio, adaptivni tempomat, zatamnjena stakla i takođe Harman Kardon audio sistem.
Foto: Alfa Romeo
S druge strane, Giulia Super ima Vulcano Black unutrašnjost uz jedinstvenu Luxury Pack opremu koja je bazirana na kožnim oblogama uz detalje od sivog hrasta. Ona dolazi na 18-inčnim alu felnama sa crnim kočionim čeljustima, a za pogon je zadužen 2.0-litarski četvorocilindarski benzinac sa superpunjačem i 200 KS.

Stelvio Super dolazi sa istim agregatom ali u dve varijante, sa 200 KS i 330 Nm te 280 KS i 400 Nm uz Q4 pogona na sva četiri točka.
Foto: Alfa Romeo
Što se tiče 4C tandema, i Competizione kupe i Italia Spider dolaze u posebnim bojama, Vesuvio Grey za kupe, a Misano Blue za kabriolet. I ova dva modela će izaći u po 108 primeraka.

Detalji od karbon-fibera dominiraju u ovim mališanima, koji dolaze na tamnim alu felnama na pet kraka 18-inčnim na prednjoj i 19-inčnim na zadnjoj osovini, crvenim kočionim čeljustima i izduvnim sistemom iz Akrapovića.
Foto: Alfa Romeo
Oba pogoni isti 1.75-litarski četvorocilindarski turbobenzinac koji proizvodi 240 KS i 350 Nm. Uprareni su sa TCT sedmostepenim menjačima sa dvostrukim kvaličom, ubrzavaju za 4,5 sekundi, a maksimalna brzina je 258 km/h.
Foto: Alfa Romeo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: