Automobili

Ponedeljak, 22.01.2018.

13:54

Karoq iznad očekivanja, Škoda uvodi drugi pogon u igru

Češki proizvođač pokrenuo je proizvodnju SUV modela Karoq i u fabrici Mlada Boleslav, kao rezultat povećane tražnje za tim vozilom.

Izvor: B92

Karoq iznad očekivanja, Škoda uvodi drugi pogon u igru

Škoda Karoq imala je premijeru u 2017, kao drugi novi SUV model posle Kodiaqa i kao zamena za odlazeći Yeti. Proizvodnja je počela u julu, u fabrici Kvasiny, u Češkoj, a sada je proširena i na pogon Mlada Boleslav, saopštili su iz Škode.

U toj fabrici već se izrađuju najtiražniji Škodini modeli - Fabia, Rapid i Octavia.

Mlada Boleslav je glavni pogon češkog proizvođača, ali i mesto u kome se nalazi sedište Škode. U ovoj fabrici će se od sada svakodnevno sklapati i do 320 primeraka modela Karoq.

U pogonu Mlada Boleslav u 2017. proizvedeno je preko pola miliona Škoda, a očekuje se da će uvođenjem u proizvodni proces novog SUV-a taj broj će u 2018. biti znatno nadmašen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: