Tesla se širi na Istočnu Evropu

Najnoviji u nizu superpunjača za električne automobile kompanije Tesla Motors otvoren je Češkoj Republici.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 22.07.2016.

11:45

Tesla se širi na Istočnu Evropu
Ilustracija (Foto: Tesla Motors)

Dok je Zapadna Evropa prilično dobro pokrivena brzim punjačima za Tesline elektromobile, broj ovih stanica u istočnom delu Starog kontinenta još uvek je zanemarljiv. Kako prenosi sajt Ecofuture, najnovija stanica sa superpunjačima otovrena je u mestu Humpolec i dostupna je vozačima Modela S non-stop, sedam dana u nedelji.

Korisnicima je na raspolaganju šest pozicija za punjenje baterija, kao i wi-fi konekcija. Stanica je starteški locirana između Praga i Brna, dva najveća grada u zemlji, a osim Teslinih superpunjača, opremljena je i običnim punjačima za druge tipove i modele elektromobila.

Tesla Motors još uvek nema zvaničnu prodavnicu automobila u Češkoj, a najbliža prodajna mesta i servisi su u Drezdenu i Beču.

Nova stanica nije najdalja lokacija na istoku Evrope do koje je Tesla stigao sa svojim superpunjačima, s obzirom da su oni već instalirani u mestima kao što su Varšava ili Split, ali i u susednoj Slovačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: