Automobili

Četvrtak, 29.11.2012.

13:17

KODO dizajn i na novoj Mazdi 3

Predstavljanjem krosovera CX-5, u septembru 2011. godine, Mazda je krenula u temeljnu obnovu svoje game. Krajem avgusta 2012. stigla je i nova "šestica", a po svemu sudeći sledeća na redu je Mazda 3.

Izvor: B92

Default images

Logičan nastavak primene novog Mazdinog dizajnerskog jezika "KODO - duša pokreta" i SKYACTIV tehnologije očekuje se i na novoj generaciji modela Mazda 3.

Prve naznake izgleda nove "trojke" mogu se videti se na skicama koje su se pojavile na internetu, a za koje se tvrdi da predstavljaju patentne crteže buduće Mazde 3 hečbek.

Pored potpuno novog dizajna maske hladnjaka i svetlosnih grupa, koji je karakterističan za najnoviju generaciju Mazdi, tu su i dodatni otvori za vazduh smešteni u donjem delu prednjeg branika, dok zadnji deo nove Mazde 3 po obliku vrata prtljažnika i stop svetala najviše podseća na CX-5.
Prema ranijim informacijama, očekuje se da će Mazda 3 biti bazirana na platformi koju koristi i model CX-5, tako da će njena ukupna masa biti znatno manja u odnosu na postojeću verziju.

Osim na šasiji, nova SKYACTIV tehnologija biće primenjena i na pogonske agregate koji će biti ekonomičniji, a nižoj potrošnji doprineće i Mazdin regeneratvini sistem kočenja i-ELOOP.

Nova Mazda 3 trebalo bi da zameni aktuelni model krajem 2013. ili početkom 2014. godine.

Pročitajte više o novoj Mazdi 6.

Pročitajte utiske iz vožnje Mazde CX-5.

Vozili smo aktuelnu model: Mazda 3 CD 1.6 TE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: