Golf karavan sa 300 konja

Prototip modela Volkswagen Golf R Variant snimljen je tokom testiranja na stazi Nirburgring. Očekuje se da će najsnažniji serijski Golf karavan imati premijeru u decembru, na auto-salonu u Esenu, a u prodajne salone trebalo bi da stigne 2015. godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.10.2014.

15:15

Default images

Volkswagen Golf R Variant preuzeo je dizajn prednjeg dela od Golfa R hečbeka koji je predstavljen 2013.

Automobil ima spušteno, sportsko oslanjanje i poboljšane aerodinamičke karakteristike u odnosu na standardni karavan, a na zadnjem delu nalazi se prepoznatljivi difuzor i dva para hromiranih izduvnih cevi.
Foto: worldcarfans.com
Od hečbeka je preuzet i četvorocilindrični 2.0 litarski turbo-benzinac koji proizvodi 300 ks (221 kW) i 380 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snaga će se prenositi na sva 4 točka pomoću 4MOTION sistema i standardnog šestobrzinskog manuelnog menjača, dok će kao opcija biti dostupan šestostepeni DSG menjač sa duplim kvačilom.
Foto: worldcarfans.com
Golf R u hečbek verziji do stotke stiže za 4,9 s, kada je opremljen DSG transmisijom, dok mu je za ubrzanje 0 do 100 km/h u varijanti sa manuelnim menjačam potrebno 5,1.

Očekuje se da će rezultati karavan modela biti za par desetinki lošiji, s obzirom da će automobil biti nešto teži. I cena bi trebalo da bude nešto viša od standardnog Golfa R koji u Nemačkoj košta od 38.325 evra.

Vozili smo: Volkswagen Golf Variant 1.6 TDI Comfortline

Pročitajte o modelu VW Golf Allrack koji je imao premijeru na auto-salonu u Parizu 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: