Ford Transit Courier najekonomičniji u klasi

Transit Courier ponudiće vozačima lakih teretnih vozila najbolju efikasnost potrošnje i teretni prostor u klasi kada se prvi modeli isporuče kupcima na proleće 2014. godine, saopšteno je iz Forda.

Izvor: B92

Nedelja, 20.04.2014.

15:46

Default images

Prema fabričkim podacima, 1,6-litarski Duratorq TDCi motor snage 95 ks troši u proseku 3,7 l/100 km i emituje 97 g/km CO2, a 1,0-litarski EcoBoost troši 5,2 l/100 km i emituje 119 g/km što je 15% bolje od najbližeg konkurenta.

Pored 1,6-litarskog dizel i 1,0-litarskog EcoBoost motora, dostupni su i 75PS 1,5-litarski motor koji emituje 103 g/km CO2 i troši 3,9 l/100 km . Sistem Auto-Start-Stop, koji doprinosi uštedi goriva, dostupan je kao opcija.

Servisni intervali su na 30.000 km, a dizajn vozila je optimizovan za jednostavnost servisa i popravki. Zadnji branik sastoji se iz više delova, hrapava bočna zaštita karoserije i visoko postavljena prednja i zadnja svetla pomažu u smanjivanju troškova oštećenja u slučaju nezgode i vode ka nižim premijama osiguranja u razvijenim zemljama. Skupe greške u napajanju gorivom izbegavaju se putem jedinstvenog, standardnog, sistema Ford Easy Fuel.
Transit Courier uvodi nove bezbednosne karakteristike u ovaj segment, a Commercial Kombi nudi bočne vazdušne zavese, vazdušne jastuke za kolena i indikator za vezivanje pojasa u drugom redu kao deo sveobuhvatnog sistema vezivanja koji uključuje i vozača, putnika i bočne grudne vazdušne jastuke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: