Automobili

Petak, 14.06.2013.

13:56

Honda i Top Gear prave najbržu kosilicu na svetu

Kroz emisiju Top Gear prodefilovala su najrazličitija neobična vozila, poput automobila modifikovanih u brodiće ili prepravljenih u besmislena kamperska vozila. Autori britanskog šou programa odlučili su da u saradnji sa Hondom sada naprave najbržu kosilicu za travu na svetu.

Izvor: B92

Default images

Vozilo je opremljeno motorom koji razvija 82 kW/112 ks a biće u stanju da do 100 km/h stigne za oko 4 sekunde uz impresivnu maksimalnu brzinu od oko 210 km/h. Cilj je da se obori svetski rekord koji trenutno drži Bobi Klivlend (Bobby Cleveland) čija kosilica za travu je 2010. dostigla brzinu od 155,35 km/h.

Ako se najave o preformansama obistine, rekord će biti daleko premašen.

Pogledajte kako je izgledalo ovo vozilo u jednoj od razvojnih fazi:



Projekat je najpre započet sa kosilicom Honda HF2620, u koju je kasnije ugrađena zadnja osovina sa karting vozila, sportski točkovi i pneumatici sa quada, motor od 1000 ccm iz Hondinog VTR1000F motocikla i delovi upravljačkog sistema sa modela Morris Minor, dok su sečiva za košenje uklonjena.

Top Gear najavljuje da će projekat biti okončan 17. jula, tako da ćemo uskoro biti u prilici da vidimo gotov proizvod i, nadamo se, Stiga za upravljačem.

Pročitajte kako je Džeremi Klarkson još jednom uzburkao britansku javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: