Politika 0

22.05.2024.

12:25

Srbi krenuli ka UN

Članovi udruženja "Hercegovac" iz Čikaga na putu su da, po drugi put u tri nedelje, govore u zgradi Ujedinjenih Nacija o stradanju srpskih porodica početkom 90-ih godina prošlog veka u Bosni i Hercegovini.

Izvor: RTS

Srbi krenuli ka UN
EPA-EFE JASON SZENES

Podeli:

Kažu da su proslavili slavu Svetog Vasilija Ostroškog uz brigu o predlogu rezolucije o Srebrenici i uputili se ka Njujorku, preeneo je RTS.

Dušan Magazin predsednik udruženja  je, zajedno sa drugim Srbima, govorio na panelu UN u Njujorku, o stradanju njegove familije početkom 90-ih godina u Bosni i Hercegovini.

Ponovo će kao i većina drugih učesnika panela i Srpske zajednice u Sjedinjenim Državama putovati u Njujork da govore u zgradi UN, povodom sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati rezolucija o Srebrenici.

Kaže da je prvo obrađanje bilo veoma emotivno i da im je bilo drago da mogu da ukažu u UN na stradanje koje su preživeli i na žrtve koje pokušavaju da se umanje.

"Da se od nas koji smo preživeli stradanje, što gubitak familije, što kroz logore i sve, napravi da smo mi ti zločinci – što je najgore po naš narod, sve što se insistira na tome da budemo, da dobijemo taj nacionalni žig", navodi Magazin.

Očekuju da će se u UN sresti i sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: