Automobili

Ponedeljak, 23.05.2011.

13:34

Nissan u reklami isprozivao Ford

Iako je Nissan mnogo slabiji od Forda na brazilskom auto-tržištu, već ga je nekoliko puta isprozivao u svojim reklamama.

Izvor: B92

Default images

U reklami za Nissan Tiidu dva repera u ulogama Fordovih inženjera repuju o tome kako im se novac sliva u džepove jer su precenili hatchback Focus. U pozadini je upravo ovaj automobil u srebrnoj boji, dok bikini modeli igraju i polivaju se šampanjcem.

"Sav luksuz koji me okružuje je od tvojih para", repuju bahati "inženjeri" pokazujući zlatno prstenje i lance i nastavljaju: "Ne plačite što dajete više novca, zato što se taj novac dobro troši. Pogledajte šta radim sa njim".

Kada lažni Fordovi inženjeri pevaju o precenjivanju, misle najpre na cenu za Ford Focus koja je za 3.000 brazilskih reala (oko 1.300 evra) viša od cene za model Nissan Tiida.



Reklama svakako nije prošla nezapaženo, pogotovo kod Fordovih pravnika koji su podigli tužbu protiv kompanije Nissan Brazil zbog "nedozvoljenog korišćenja imena brenda i neregularnog takmičenja". Sporni video ubrzo je zabranjen na nacionalnoj televiziji.

Ford se nalazi na četvrtom mestu liste najprodavanijih auto-marki u Brazilu, sa tržišnim udelom od 9,4 odsto. Nissan, relativno novi brend u ovoj zemlji, zauzima 12. mesto, sa tržišnim udelom od 1,6 odsto.

Pogledajte seksi Brazilke u Nissanovoj reklami

Vozili smo Nissan Micru 1.2 Acenta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: