Automobili

Petak, 30.06.2023.

11:51

Karabinjeri će voziti Alfa Romeo Tonale FOTO

Pitanje prestiža je obezbediti vozila za policiju, a Alfa Romeo je dobio vredan ugovor jer će se Tonale pridružiti italijanskim karabinjerima.

Izvor:

Karabinjeri će voziti Alfa Romeo Tonale FOTO
Foto: Alfa Romeo promo

Od kada je na tržištu, kompaktni SUV Alfa Romeo Tonale postigao je dobar rezultat. Sve tradicionalne elemente dizajna brenda pretočio je u karoseriju podignutog vozila. Kao i Stelvio, uostalom.

Ovo je verovatno i recept za uspeh. Pitanje prestiža je obezbediti vozila za policiju, a Alfa Romeo je dobio vredan ugovor jer će se Tonale pridružiti karabinjerima.

Italijanski proizvođač isporučiće 400 hibridnih vozila od jula do kraja 2024.
Foto: Alfa Romeo promo
Tonale "laki" hibrid koristi elektrifikovani 1.5-litarski četvorocilindarski motor koji proizvodi 163 konjske snage, a uparen je sa sedmostepenim TCT automatizovanim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Kabina krosovera je redizajnirana kako bi se policajcima omogućilo da sa sobom nose svu potrebnu opremu, kao što su panciri i vatreno oružje.

Tonale koji je spreman za policiju takođe ima ograđenu "ćeliju" pozadi za bezbedan transport zatvorenika, trepćuća plava LED svetla, dvotonsku sirenu i delimični "oklop" za zaštitu policajaca od vatrenog oružja.
Foto: Alfa Romeo promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: