Utorak, 15.09.2009.

14:29

Citroen Revolt

Citroen će na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu predstaviti svoje novo konceptualno hibridno vozilo Revolt.

Izvor: B92

Default images

Kompaktno gradsko vozilo, Revolt lukavo nadigrava sve zamke gužve u gradu na način koji je potpuno nov za mala vozila.

Sa svojim duginim i sjajnim bojama, svilenkastim i mekanim tkaninama, nežnim i prefinjenim materijalima, Revolt uvodi svoje putnike u potpuno ženstven, elegantan i ekscentričan ambijent.

Revolt će imati hibridni pogon.

Ova tehnologija nudi dobre ekološke performanse, a istovremeno doprinosi okretnosti konceptualnog vozila.

Iako je malo vozilo, Revolt daje prednost živosti i duhu. Svojim dimenzijama (3,68 m dužine, 1,73 m širine i 1,35 m visine), ali i svojom spoljašnošću, koja izlazi iz strogih i striktnih kodova tradicionalnog luksuza, i koja je okićena intenzivnom i sjajnom ljubičastom bojom.

Nisko vozilo koje je dobro postavljeno na svoja četiri točka, Revolt lako izlazi na kraj sa svim poteškoćama na koje naiđe pri vožnji u gradu. Ovaj utisak je potvrđen proporcijama njegove siluete, bilo da se radi o naglašenim blatobranima, o njegovom "zakrivljenom" poklopcu motora ili o njegovim bokovima koji prate krov.

Vrata koja se suprotno otvaraju olakšavaju pristup kabini i otkrivaju, umesto jedne boje, unutrašnji prostor u više boja.

Crna koža, karmin crveno debeo baršun i sjajni aluminijum su takođe osnovni delovi kabine ovog konceptualnog vozila. Bez klasičnih materijala kao što su drvo ili usaglašene boje, unutrašnjost Revolta je istovremeno avangardna i luksuzna.

Spolja, poklopac motora je prekriven ćelijama koje obezbeđuju električne funkcije koje su povezane sa elektronikom u kabini Revolta, čak i kad je vozilo zaustavljeno; na taj način se ne troše električne baterije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: