Novo uključenje na Pancevački most

U Beogradu, u Bulevaru despota Stefana, uskoro počinje izgradnja nove petlje. Realizacijom tog projekta, vozači će konačno moći da se iz ove saobraćajnice bezbedno uključuju na Pančevački most.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2012.

13:12

Default images

U Bulevaru despota Stefana, na proleće 2012. godine, trebalo bi da počne izgradnja nove petlje, koja će “razmrsiti” sadašnje ukrštanje puteva i omogućiti vozačima da se jednostavnije i bezbednije uključe u saobraćaj na "Pančevcu".

U Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objašnjavaju da je nova saobraćajnica neophodna radi sprečavanja direktnog ukrštanja vozila koja skreću levo iz Bulevara despota Stefana ka Pančevačkom mostu i vozila koja iz Višnjičke ulice idu ka centru grada.

“Biće izgrađena nova rampa i obnovljen deo postojeće prilazne mostovske konstrukcije u smeru ka Pančevu”, kaže Nenad Bajić iz Direkcije.

U smeru ka Višnjici iz centra grada, uz desnu stranu Bulevara despota Stefana, biće dograđene dve saobraćajne trake u dužini od 375 metara, kojima će se saobraćaj izlivati iz Bulevara na novu rampu.

U ovom delu biće izgrađeno i novo stajalište javnog prevoza, a u nastavku Bulevara biće dograđena izlivna traka za vozila koja skreću desno u Ulicu Mije Kovačevića, ka kružnom toku kod Bogoslovije.
Pogled ka Panèevaèkom mostu; Render: Beoland.com
Izdignuta rampa kojom će vozila sa dograđenog dela Bulevara ići na Pančevački most biće široka sedam metara i imaće jednu saobraćajnu i jednu zaustavnu traku. Njena dužina iznosiće 200 metara i najvećim delom biće izgrađena na nasipu.

Zbog nove ulivne veze neophodno je na ovom delu porušiti i zameniti konstrukciju mosta u dužini od 88 metara. Izgradnjom nove denivelisane raskrsnice sprečiće se dalje ukrštanje saobraćaja na levom skretanju ka Pančevačkom mostu, iz smera centra grada, i time povećati bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Ujedno, Bulevar despota Stefana biće slobodniji za prolazak vozila koja saobraćaju ka centru grada i ka Višnjici. Investiciona vrednost radova koji će početi na proleće 247 miliona dinara

Izvor: B92, Novosti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: