Nova vest
Tenis 1

3.5.2024.

18:40

Rubljov: Nisam favorit u finalu

Andrej Rubljov će imati priliku da osvoji titulu na Mastersu u Madridu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Rus se pobedom nad Tejlorom Fricom od 6:4, 6:3 plasirao u finale, posle 72 minuta igre.

Po završetku susreta, teniser iz Moskve je izneo prve utiske posle pobede nas Amerikancem.

"Počeo sam stegnuto, promašio sam nekoliko lakih udaraca i prilika, ali to je deo tenisa. Kada mi je oduzeo servis rekao sam sebi, u redu, to je samo početak, i dalje je pred nama dug set. Mislio sam, možda će on početi da greši i mislim da prva tri poena nije uspeo da pogodi servis, tako da sam osvojio dva poena, 0:30 i na brejk lopti sam dobro odigrao. Nekako sam uspeo da izjednačim na 1:1, a onda je bilo izjednačeno sve do kraja seta", kaže Rubljov.

Nema dileme da je u poslednje vreme nekako i mentalno stabilniji.

"Sigurno. Na mentalnom planu se osećam mnogo bolje. Mogao sam da odigram tako da emocije usmerim na pravu stranu, to mi je pomoglo da budem u finalu. Bez toga ne bih uspeo", dodao je Andrej.  

Ne želi da vidi sebe u lozi favorita u finalu, a igraće protiv boljeg iz okršaja Feliksa Ožea-Alijasima i Jiržija Lehečke.

"Ne gledam to na taj način. Feliksa poznajem dobro, on je bio nekada u Top 10. Igra sve bolje, sastali smo se na početku sezone u Roterdamu. Ne znam koliko sam meč lopti spasao, tako da me je skoro pobedio, a i ranije me je pobeđivao. A i Lehečka me je pobedio, uništio me je u dva seta u Indijan Velsu, ostavio bez šansi. Ne gladam na plasman, jer znam koliko dobro mogu da igraju. Tenis tako ne funkcioniše", zaključio je Rubljov.  

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu