Bugari će uvesti 300 hiljada vozila

U Bugarsku će do kraja godine biti uvezeno više od 300 hiljada automobila, procenjuju bugarski uvoznici automobila.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2007.

14:26

Default images

Prema zvaničnim statističkim podacima, u prvih šest meseci ove godine u Bugarsku je uvezeno više od 150 hiljada vozila. Uvoznici tvrde da se uvoze kako polovna tako i nova vozila, a prema njihovim podacima, do sada je od prijema Bugarske u EU uvezeno 50 odsto više polovnih i 30 odsto više novih automobila u odnosu na prošlu godinu.

Bugarska ne proizvodi automobile, a nakon prijema u Evropsku uniju na njihov uvoz se ne plaća carina. Skoro trećina vozila koja se uvezu u Bugarsku, uglavnom iz zapadne Evrope, registruju se u Sofiji, u kojoj se dnevno registruje između 700 i 800 vozila.

Bugarska Vlada ove godine je donela uredbu kojom se od 1. jula dozvoljava uvoz vozila, koji ispunjavaju standard „euro 4“, odnosno vozila koja ispuštaju manju količinu štetnih gasova. Istovremeno sa ovom uredbom, donesena je i odluka kojom se dozvoljava gratis period od šest meseci za uvoz vozila koja ispunjavaju standard „euro 3“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: