Skandalozni potez oca: Uzima krv svog sina (17) da bi ostao zauvek mlad FOTO

Ekscentrični multimilionerski tehnološki mogul Brajan Džonson je 45-godišnji osnivač i izvršni direktor Kernela, opsednut idejom da može da uspori starenje.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 25.05.2023.

16:50

Default images

Džonson je, naime, poznat po tome što stalno traži nove načine za podmlađivanje i usporavanje starenja, a njegova najnovija ideja da to postigne šokirala je mnoge jer je Džonson uključivao svog 17-godišnjeg sina Talmagea i 70-godišnjeg oca Ričarda.

Reč je o tzv. projektu Bluprint, u kojem tajkun uzima krv svog sina tinejdžera i daje je ocu, pa je porodica nedavno posetila kliniku u Dalasu, gde su trojica muškaraca podvrgnuta transfuziji – mladiću je uzet litar krvi, i plazme, iz nje su izvađene krvne ćelije pomoću mašine i belih krvnih zrnaca, a zatim ubrizgane ocu Brajanu. Isto je učinio i za svog 70-godišnjeg oca, a mlađa krv bi trebalo da im pomogne da uspore proces starenja i poprave oštećene ćelije.

Inače, projekat Bluprint uključuje i poštovanje strogih smernica u ishrani, striktan raspored spavanja i vežbanja, česte lekarske preglede i poštovanje saveta 29-godišnjeg lekara kome tajkun navodno najviše veruje, a koji je diplomirao medicinu neposredno pre pandemija.

Džonson je dobio ideju o usporavanju procesa starenja plazmom iz studije koja je do sada rađena samo na glodarima, sugerišući da stariji miševi sa mlađom krvlju i organima mogu da dožive efekat obrnutog starenja. Prema mišljenju većine naučnika, studije na glodarima su nedovoljne, čak i kontroverzne, i ne pružaju dokaze da takva promena deluje kod ljudi, a za Insajder su rekli da bi ova praksa mogla imati opasne neželjene efekte, poput jake imunološke reakcije.

On godišnje izdvaja nekoliko miliona dolara za podmlađivanje

Ovo nije prvi put da Džonson puni svetske naslove svojim revolucionarnim i neistraženim idejama protiv starenja, ali je prvi put u svoje teorije uključio maloletnog sina. Inače, Džonson se obogatio kao osnivač Brejntrija, kompanije za internet i mobilna plaćanja koja je kupila Venmo i kasnije prodata Pejpalu, a vredi stotine miliona dolara.

Zato mu nije problem da izdvoji nekoliko miliona dolara godišnje za borbu protiv vremena i podmlađivanje, a jedan je od lidera pokreta protiv starenja.

Međutim, ono što Džonsona izdvaja iz gomile drugih bogatih i slavnih ljudi koji žele da zauvek ostanu mladi jeste to što se na ovom putu ne oslanja na skupe kozmetičke tretmane i procedure, već se konsultuje sa svojim timom od 30 lekara i specijalista koji svakodnevno predlažu šta treba da uradi da bi ponovo imao telo tinejdžera i da bi svi njegovi organi bili u telu kao da ima 18 godina, što je Džonsonov krajnji cilj. Zato odlazi u krevet u isto vreme svakog dana, a dva sata pre toga što nosi specijalne naočare koje blokiraju plavo svetlo. Svako jutro se budi u 5 sati i vežba 60 minuta i izvodi tačno 25 vežbi. Nakon toga uzima desetak dodataka ishrani i ispira zube uljem čajevca, a sledi strogu vegansku ishranu koja zahteva da svaki dan jede tačno 1.977 kalorija.

Na njegovom meniju se tako uglavnom nalaze proizvodi poput bademovog mleka, oraha, lanenog semena, bobičastog voća i raznog mlevenog povrća, a pored stroge dijete, tajkun svakodnevno vadi krv i radi česte kolonoskopije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: