Vesti -

Veštačka inteligencija zadala udarac svima koji imaju OnlyFans profile

Društvenim mrežama poslednjih su se dana proširile fotografije devojaka oko kojih je nastala rasprava da li ih je stvorila veštačka inteligencija ili su na njima stvarne žene. Deset hiljada ljudi šerovali su fotografije na društvenim mrežama i poprilično zabrinuli sve one koji zarađuju objavama na 18+ stranicama poput OnlyFansa.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Ovo je dovoljno da podstakne na stvaranje AI profila na OnlyFansu, cure su dovoljno uverljive", pišu tviteraši. Nakon toga oglasio se i tehnološki stručnjak Nicholas Crouch s portala scams.info. On ipak smatra da AI programi imaju još dosta posla pred sobom.

"U slučaju ovih slika, postoje neki očiti pokazatelji da ih je generisala veštačka inteligencija. Prvo, najveći pokazatelj su ruke, koje izgledaju pogrešno oblikovane i u neprirodnom su položaju. Drugo, lica svih osoba na svakoj slici izgledaju neobično slično, kao da je baza podataka generisala isto lice i ponovila proces nekoliko puta", rekao je on za Daily Star.

"Na kraju, koliko god se kosa činila realističnom, nakon detaljnijeg pregleda čini se da su delovi editirani i blurovani, kao da je program pokušao sakriti nesavršenosti unutar kreacije", dodao je.

Ti problemi mogu zasad uticati na AI generisane "modele", ali čini se da su fotografije ipak uspele zavarati hiljade ljudi. Ili su im barem bili dovoljno realistični da komentišu da bi se "rado spojili u matrix".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 127 idi na stranu