- Vesti -

Beba Balašević se prisetila strašne saobraćajne nesreće koju je jedva preživela: "Prošla sam pakao"

Jelena Beba Balašević, ćerka legendarnog Đorđa Balaševića, otkrila je kako se svojevremeno nosila sa svojim invaliditetom, te na kakve je sve predrasude nailazila nakon što je doživela stravičnu saobraćajnu nesreću 1998. godine.

Izvor: Blic
Podeli

"Tamo negde 2001. godine, kod Katedrale, uveče, 1. januara, grupa momaka pored kojih sam prolazila, u navijačku melodiju smestila je stihove: "Nauči da hodaš! Je*ote, nauči da hodaš! Nauči da hooodaaaš...". Jadna ja? Nisam", napisala je Beba i dodala:

"Par godina unazad od te večeri moji roditelji pitali su doktora koliko imam šanse da preživim:

'Malo, nažalost'.

'Koliko malo? Jel ima bar jedan posto?'.

'Toliko otprilike ima'.

Beba Balašević ljuta na "Frajle": "One same prave probleme, iskreno, boli me uvo..."

Jadna ja što mi grupa frajera peva na ulici da naučim da hodam? Nisam. Ja sam prošla kroz pakao i izašla iz njega.

Da li je ružno? Jeste. Da li je očekivano? Jeste. Da li je to bio jedini put za ove 23 godine da mi je neko dobacivao ili komentarisao hod? Nije. Samo je to bilo među prvim iskustvima sa ljudima u ovom novom životu. Kao osoba sa uočljivom fizičkom manom, rano naučiš da od deset ljudi, jedan će ti pokazati saosećanje i razumevanje. Za ostalih devet, tvoj problem je čist senzacionalizam.

Frajle odgovorile ljutoj Bebi Balašević: "Nikada nismo..."

I to je tako. I 'pakao je prazan svi đavoli su ovde' i 'pakao to su drugi' i more drugih citata na istu temu od mnogo pametnijih od mene. Davno uočeno. Život me rano i dosta surovo naučio šta je pesnik uočio dok je brojao ljude s krsta.

Oglasila se Beba Balašević nakon sukoba sa Frajlama: "Lajte, kere"

Rekla bih sada hvala svima svojima, poznatim i nepoznatim ali prepoznatim, osećajnim, dobrim i normalnim.

Ali znam da njihova podrška nije usluga i zato neću".

Podsetimo, saobraćajna nezgoda desila se u zimu 1998.

Hrvati opleli po Oliveri Balašević – nakon skandala u Osijeku, podsetili javnost na sve njene odluke

"Auto se prevrnuo na krov. Vratni pršljenovi su mi ispali iz kičmenog stuba. To je stvorilo otok na kičmenoj moždini i totalnu oduzetost svih udova", objašnjavala je ranije Jelena i dodala da je već u kolima shvatila šta joj se desilo, a saputnicima je rekla da je slomila vrat.

"Čini mi se da nikad nisam bila razumnija nego tad. Sudbina je poslala automobil u kom se nalazio momak koji je te večeri diplomirao medicinu. Čučnuo je pored mene u travu i na moje pitanje "Da li ću moći da hodam", rekao je: "Hoćeš". Od tog trenutka nisam verovala ni u jedno drugo rešenje", ističe ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 169 idi na stranu