Džej Kej Rouling "pristala" da se na ukrajinskim projektilima ispiše čuvena "ubilačka kletva"

Džej Kej Rouling dala je dozvolu da se ubilačka kletva iz Harija Potera ispiše na ukrajinskim projektilima, tokom razgovora sa ruskim jutjuberima Vovanom i Leksusom, koji su se pretvarali da su predsednik Vladimir Zelenski.

Život

Izvor: B92

Petak, 17.06.2022.

15:01

Džej Kej Rouling
Foto: Profimedia

Lažni Zelenski je zahvalio Rouling na njenoj odluci da ukloni svoje knjige iz prodaje u Rusiji. Autorka je objasnila da je to uradila iz "solidarnosti sa Ukrajinom" usred vojne operacije Moskve, koja je u toku u Ukrajini od kraja februara.

Činilo se da Rouling nije žalila zbog gubitka ruske publike, rekavši da "oni sigurno nisu razumeli" njene knjige.

"Preklinjem vas, nemojte" – Džej Kej Rouling očajna; cela porodica u opasnosti

"Svakako podržavam mnogo oštrije sankcije Rusiji", dodala je ona, insistirajući da zemlja treba da bude podvrgnuta i kulturnom i ekonomskom pritisku.

Međutim, Rouling je delovala potpuno šokirano kada su Vovan i Leksus istakli da ožiljak u obliku munje na čelu Harija Potera podseća na slovo "Z", koje je postalo simbol ruske operacije u Ukrajini.

Predložili su da ga treba promeniti u simbol više poput Zlatnog trozupca, koji se nalazi na grbu Ukrajine.

"Bilo bi dobro da uradim nešto povodom ovoga na društvenim mrežama", odgovorila je Rouling.

Džej Kej Rouling dobila pretnje smrću; "Nekada je postojala reč za te ljude"

Lažni Zelenski je tada otkrio da su kijevske trupe ispisivale reči "Avada Kedavra" na projektilima ispaljenim na gradove Donjeck i Lugansk u Donbasu.

"Sviđa mi se šala", rekla je Rouling, podigavši palac svom sagovorniku. "Avada Kedavra" je magična čarolija koja izaziva trenutnu smrt u univerzumu Harija Potera.

Rouling se nije protivila ideji da se novac, prikupljen za ukrajinsku decu kroz njenu dobrotvornu organizaciju, umesto toga koristi za kupovinu više oružja za kijevske vojne snage.

"Razumem to", rekla je ona, dodajući da želi da Ukrajina ima svo oružje koje joj je potrebno.

Obećala je da će "razgovarati sa određenim ljudima" kako bi ruski glumac Aleksandar Kuznjecov, koji glumi u filmskim adaptacijama njenog dela "Fantastic besasta", nekako bio sankcionisan.

Džej Kej Rouling ponovo izazvala bes na mrežama: "Penis koji vas je silovao je žena"

Autorka je prihvatila i poziv da dođe u Ukrajinu i izvede čitanje svojih romana pred pripadnicima nacionalističkog bataljona Azov, uprkos tome što ju je lažni Zelenski, upozorio da više vole "nemačke knjige".

Snimak šaljivog razgovora objavljen je u okviru nove emisije Vovana i Leksusa na ruskoj platformi Rutube.

Drugi kanal ovog dvojca na Jutjubu je izbrisan prošle nedelje ubrzo nakon što su objavili svoj razgovor sa Džordžom V. Bušom, u kojem je bivši američki predsednik savetovao Ukrajincima da "unište što više ruskih trupa".

Njihov originalni Jutjub kanal je uklonjen u martu na zahtev vlade Velike Britanije, koju su naljutili Vovan i Leksus jer su prevarili britanskog ministra odbrane Bena Volasa i ministra unutrašnjih poslova Priti Patel.

Među drugim istaknutim žrtvama ruskih komičara, čija su prava imena su Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov, nalaze se kanadski premijer Džastin Trudo, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, tadašnji demokratski kandidat za potpredsednika Kamala Haris, princ Hari i pop ikona Elton Džon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: