Život

Ponedeljak, 13.06.2022.

12:58

Pokrenuta istraga protiv glumca i producenta Gorana Šušljika: Očekuje se njegovo saslušanje

Prema pisanjima domaćih medija, postoje osnovi sumnje da je Goran Šušljik, kao odgovorno lice kuće "Eye to eye", koja je bila producent filma "Južni vetar", iskorišćavanjem i prekoračenjem granica svog ovlašćenja upotrebio falsifikovane račune i dokumentaciju za pravdanje dela sredstava kojima je Filmski centar Srbije (FCS) finansirao deo proizvodnje pomenutog filma.

Izvor: Telegraf

Pokrenuta istraga protiv glumca i producenta Gorana Šušljika: Očekuje se njegovo saslušanje

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv glumca i producenta Gorana Šušljika zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5.840.021 dinara producentskoj kući privrednom društvu "Eye to Eye" d. o. o., čiji je on direktor i odgovorno lice, navodi "Telegraf".

Kako dalje navode, postoje osnovi sumnje da je Šušljik, kao odgovorno lice "Eye to eye", koja je bila producent filma "Južni vetar", iskorišćavanjem i prekoračenjem granica svog ovlašćenja upotrebio falsifikovane račune i dokumentaciju za pravdanje dela sredstava kojima je Filmski centar Srbije (FCS) finansirao deo proizvodnje pomenutog filma.

Prema ugovoru, između FCS i producentske kuće "Eye to eye", sredstva za proizvodnju filma u ukupnom iznosu od 19.250.000 dinara, FCS isplaćuje "Eye to Eye" u ugovorenim tranšama, po završetku određene faze proizvodnje filma "Južni vetar", a trošenje sredstava dobijenih u svakoj tranši Šušljik, kao odgovorno lice dobitnika sredstava, mora da opravda radi dobijanja sledeće tranše novca od FCS, pišu domaći mediji.

Šušljik je navodno 13. januara 2017. godine u prostorijama FCS dostavio račune neistinite sadržine zajedno sa dokumentom pod nazivom "Pravdanje sredstava za film Južni vetar" koji predstavlja specifikaciju troškova za do tada utrošena sredstva od 9.625.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: