Gremi neće Kanjea Vesta

Kanje Vestu je zabranjeno da dođe i nastupa na dodeli Gremi nagrada, potvrdio je njegov predstavnik za medije, piše magazin "People".

Život

Izvor: B92

Nedelja, 20.03.2022.

16:11

Gremi neće Kanjea Vesta
Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Odluka da se reper ne pojavi na dodeli nagrada doneta je zbog njegovog ponašanja na internetu i činjenice da mu je nedavno suspendovan Instagram nalog, zbog neprimerenih objava. Naime, u sredu je Kanje suspendovan je sa popularne društvene mreže zbog kršenja politike platforme o govoru mržnje, maltretiranju i uznemiravanju.

Kanje je navodno upotrebio rasno vređanje da bi opisao voditelja emisije "The Daily Show" Trevora Nou, koji je nedavno kritikovao Vesta jer je javno uznemiravao njegovu bivšu Kim Kardašijan u toku procesa razvoda. Instagram je zbog toga uklonio sadržaj sa naloga repera i ograničio njegov profil na objavljivanje, komentarisanje i slanje direktnih poruka tokom 24 sata.

Trevor Noa će biti ovogodišnji domaćin na dodeli Gremi nagrada.

Kanje u Je

Vest je ove godine nominovan za pet Gremija, od kojih su četiri za rad na njegovom 10. studijskom albumu "Donda", objavljenom u avgustu 2021: najbolja rep pesma, najbolja melodična rep izvedba, najbolji rep album i album godine.

Podsetimo, ranije ovog meseca, Vest je objavio muzički video za svoj singl "Eazy", u kome je ilustrovao sadašnjeg dečka njegove bivše žene Kim Kardašijan. Naime, u spotu se pojavljuje animirani Pit Dejvidson, koji je kidnapovan, vezan, a na kraju i sahranjen. Mnogi su se zgrozili ovim Kanjeovim postupkom, pa je verovatno i to jedan od razloga zbog kog mu je zabranjen nastup na Gremi dodeli nagrada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: