Španija ide na Evroviziju sa kopijom pesme Dare Bubamare?

Španci su ovog vikenda izabrali pesmu koja će predstavljati njihovu zemlju na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije u Torinu. Reč je o pesmi SloMo pevačice Šanel.

Život

Izvor: B92

Utorak, 01.02.2022.

09:50

Španija ide na Evroviziju sa kopijom pesme Dare Bubamare?
Foto: Printskrin/TV Prva

Nakon izbora, mnogi su na društvenim mrežama počeli da pišu da je Špananija plagirala srpsku pevačicu Daru Bubamaru i njenu pesmu Ekstravagantno, koja je objavljena 2017. godine.

"Ovo mi je zvučalo poznato. Reč je o Dari Bubamari koji je pre četiri godine objavila pesmu Ekstravagantno. Neću više ništa da kažem", jedan od komentara je na Tviteru.

Pevačica je objavila priču na Instagramu i rekla: "Malo ste me kopirali". "Nisam znao da Dara Bubamara ide na Pesmu Evrovizije", "Prava zavera bi bila da će Dara na kraju predstavljati Španiju na Pesmi Evrovizije", napisali su mnogi.

Ipak, neki su pisali da pesma SloMo ipak nije plagijat.

Inače, autori Šaneline pesme su Leroj Sančez, Ibere Fortes, Megi Sabo, Kit Haris i Ajen Tonen. Šanel je pevačica i plesačica poreklom sa Kube, a od svoje četvrte godine živi u Španiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: