- Vesti -

Preminuo glumac Vladan Živković

Glumac Vladan Živković preminuo je u 80. godini, saznaju domaći mediji.

Izvor: Blic
Podeli
Foto:Shutterstock/Yaroslau Mikheyeu
Foto:Shutterstock/Yaroslau Mikheyeu

Vladan Živković je rođen 1941. godine u Beogradu, a osim neizbrisivog traga na polju filma, ostvario se i kao predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije, kao i u organizaciji Filmskih susreta u Nišu.

Zajedno sa Draganom Nikolićem igrao je na sceni amaterskog pozorišta "Krsmanac", gde je njegov talenat uočio legendarni Žika Pavlović, jedan od najznačajnijih filmskih stvaralaca ondašnje Jugoslavije, te je angažovao obojicu za jedan film, iako su još uvek bili studenti.

Vladan se publici predstavio ulogom Bubrega u kultnom filmu "Kad budem mrtav i beo", a po završetku studija dobio je stalni angažman u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, premda se nije dugo zadržao na "daskama koje život znače" zbog posvećenosti sedmoj umetnosti, gde je ostao upamćen kao jedan od najboljih epizodista.

Neke od najznačajnijih uloga su mu u ostvarenjima kao što su: "Doručak sa đavolom", "Balkanski špijun", "Tri karte za Holivud", "Prvi put sa ocem na jutrenje", "Crni bombarder" i mnogi drugi, a publika je imala poslednji put priliku da ga gleda u "Montevideu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 175 idi na stranu