- Vesti -

Nije samo Boldvin kriv? Oglasila se okružna tužiteljka

Neki od ljudi zaduženih za oružje na snimanju filma "Rust" Aleka Boldvina mogli bi da se suoče sa krivičnim prijavama za smrtonosnu pucnjavu u kojoj je ubijena kamermanka, saopštio je u petak okružni tužilac američke države Novi Meksiko.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Foto:EPA/ JUSTIN LANE
Foto:EPA/ JUSTIN LANE

Alek Boldvin je držao pištolj u trenutku kada je ispaljen metak koji je ubio kamermanku Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souzu.

Meri Karmak-Altvis je rekla da još nije donela nikakvu odluku o optužbama, ali da je svako ko je bio zadužen za oružje na setu imao dužnost da deluje na način koji štiti bezbednost drugih.

Kada se istraga završi, "određene osobe bi mogle da budu krivično odgovorne za svoje postupke ili nerade na snimanju ’Rusta", dodala je ona.

Karmak-Altvis nije rekla kada bi istraga mogla da bude završena.

Njena izjava je usledila nakon televizijskog intervjua sa Alekom Boldvinom u četvrtak, koji je držao pištolj u trenutku kada je ispaljen metak koji je ubio kamermanku Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souzu tokom probe u oktobru na ranču u blizini Santa Fea.

Boldvin je u intervjuu rekao da ne veruje da je odgovoran za smrt Haline Hačins i da ne misli da će biti optužen. Glumcu je rečeno da je pištolj bezbedan.

"Osećam da je neko odgovoran za ono što se dogodilo, ali znam da to nisam ja. Ubio bih se kada bih mislio da sam odgovoran i ne govorim samo to", rekao je Boldvin Džordžu Stefanopulosu na ABC-u u svom prvom javnom intervjuu nakon nezgode.

Boldvin je rekao da on kao glumac nije odgovoran za proveru pištolja ili onoga čime je napunjen.

Vlasti u Santa Feu skrenule su pažnju na to kako su pravi meci završili na setu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu