Vesti -

Kijanu Rivs u Novom Sadu; razlog neočekivan

Glumac Kijanu Rivs u tajnosti je ovog leta posetio Novi Sad i to ne zbog snimanja filma.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Saznajte i:

Tvrdi da je vanbračni sin Kijanua Rivsa – "Ne treba mi da me otac prizna" FOTO/VIDEO

Još jedan šmekerski potez Kijanua Rivsa na filmskom setu VIDEO

Glumac je letos stigao u Novi Sad u želji da ostane neprimećen, a kako piše portal nsuzivo.rs, razlog je digitalizacija njegovog lica za potrebe jedne od najpopularnijih video-igara na svetu ,,Cyberpunk 2077”.

"Naime, jedna od razvojnih IT kompanija, iz Novog Sada prva je u svetu razvila tehnologiju za digitalizaciju ljudskog lika na osnovu snimljenih dinamičkih 3D podataka lica u pokretu. Oni su toliko dobri u tome što rade da su već nekoliko godina prepoznati u svetskoj IT industriji. Glumac je bio inkognito u vojvođanskoj prestonici jer ni kompanija a ni glumac nisu hteli da ih pompa i histerija koja bi nastala zbog popularnosti ometa u poslu digitalizacije njegovog lica. Mere predostrožnosti su bile velike da je jako mali broj ljudi uopšte i znao. Kijanu je bio smešten na tajnoj lokaciji", navodi NS uživo.

Kijanu Rivs – najtužniji, ali i najvoljeniji čovek Holivuda

Novi Sad ispred San Franciska, Njujorka, Tokija, Berlina?

Da je neko pre desetak godina rekao da će Kijanu Rivs doći u Novi Sad jer je to grad u kome je započeta priča digitalizacije ljudskog obličja, pa je potpuno logično da pripreme za svoj film obavi u Srbijii, a ne u San Francisku, Njujorku, Tokiju ili Berlinu, verovatno bi ga svi čudno, a možda i podsmešljivo gledali.

Vozi se metroom, ustaje starijima i sam nosi svoje stvari iz radnje: Jedan je Kijanu Rivs FOTO

Međutim, danas je ova nekada nezamisliva scena realnost, kao što je činjenica da se Novi Sad sve češće u javnosti pominje kao Silicijumska dolina ovog dela Evrope, a da ova titula nije laskanje najbolje pokazuju konkretni doprinosi svetskoj IT zajednici.

Novi Sad postao je sedište multinacionalnih kompanija i ubrzanim tehnološkim razvojem, odnosno rezultatom koji su dali domaći talenat, trud i dobre ekonomske mere države, pozicionirao se kao prava stanica za tehnološke gigante.

"Novi Sad – prestonica IT i gejming sektora; korak bliže kampusu" FOTO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 192 idi na stranu