Uspomene Kristine Oksenberg: Ričard Barton je usrećio mene, ali je unesrećio mamu

Kristina Oksenberg je na svom Instagram profilu podelila uspomenu iz detinjstva iz perioda dok je njena majka Jelisaveta Karađorđević bila u vezi sa legendarnim glumcem Ričardom Bartonom.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.10.2021.

10:10

Uspomene Kristine Oksenberg: Ričard Barton je usrećio mene, ali je unesrećio mamu
Foto: Printscreen

Ona se osvrnula na to koliko je Barton umeo sa decom i uvek se trudio da im na njega ostanu samo radosne uspomene.

Priču o tome kako je Kristinu Oksemberg, njenu sestru Katarinu i Nikolasa Balfura, Jelisavetinog sina iz drugog braka, Barton poveo u Ženevu da snimaju film prenosimo u celosti:

"Jedno od najboljih iskustava sa Ričardom Bartonom bilo je snimanje filma. Bili smo u Švajcarskoj blizu Ženeve u Ričardovoj kući. Moja majka, moja sestra Katarina i polubrat Nikolas Balfur, sin moje majke iz drugog braka.

Svi sa majčine strane smo imali nadimke, nekad više od jednog. Majku smo zvali Fizi, Katarina je bila Zec, ja Trol i brat Nikolas Žaba.

Bilo je moguće da je Kejt Barton takođe bila u Ženevi, ali nisam sigurna jer je nisam srela. Njen otac je obožavao decu, a i ja sam volela Kejt iako je bila starija od mene.

Ričard me je poveo sa sobom da kupimo kamere u gradu. Sve je uspeo da pronađe, a prodavac je bio oduševljen što je on tu. Izašli smo odatle sa dosta nove opreme.

Svi smo doprineli da se stvori apsurdna priča o jurnjavi automobila, tučama i ludoj ljubavi glavnih likova. Nazvali smo ga "Mission Intoadable". Ovo je bio doživljaj za Nikolasa koji je imao četiri ili pet godina u to vreme. Film je predviđen da bude akcija i mnogo smo se smejali dok smo snimali scene.

Istorija filma i kultura uopšte neće biti pogođene time što njegove scene postoje samo negde u nekoj kutiji na tavanu.

Osim mojih uspomena koje bude radost od ovog filma ništa nije ostalo. Ova godina provedena sa Ričardom je bila srećno vreme za mene, ali ne baš srećno za mamu. Stvar je u perspektivi", piše Kristina Oksenberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: