- Vesti -

Bezumlje s TikToka ulazi u škole jer su deca tako "kul": Stići ćemo do zaključavanja toaleta? VIDEO

Bizarne scene širom Amerike, a sve zbog izazova na društvenoj mreži Tik Tok. Učenici razbijaju pločice u školskim toaletima ili kradu dozere sapuna. Da li je najnoviji trend stigao do škola u Srbiji i kako stati na put ovakvoj vrsti navodne "zabave mladih"?

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto: Shutterstock/oleschwander
Foto: Shutterstock/oleschwander

Učenici su u Novom Sadu, inspirisani Tik Tokom, uništavali školske klupe.

Verovatno bi se priklonili izazovu iz Amerike, ali su u većini škola one već i uništene..

"Sve apsurdnije i besmislenije, destruktivnije deca i mladi se ponašaju, a sve da bi pripadali nekoj grupi", objašnjava psiholog Radmila Vujić Bojović.

TikTok je naizgled bezazlena društvena mreža namenjena zabavi, čiji su korisnici uglavnom deca i mladi. U poslednje vreme postaje izvor video snimaka opasnih po zdravlje, ali i život.

"Deca su zapravo vrlo izložena tome i njima je jako stalo da na neki način budu primećeni", dodaje Vulić Bojović.

Neke škole u SAD su počele da zaključavaju toalete kako bi sprečile ovakvo ponašanje. Stručnjaci se slažu da to ipak nije rešenje.

"Vrlo je važno razgovarati sa decom o tome, vaspitavati ih u pravcu da ne prihvataju nekritično sve sto do njih stigne i da postoje neke stvari koje su jednostavno besmislene", ističe.

U digitalnom dobu zabrana korišćena društvenih mreža nije rešenje, ali bi roditelji ipak morali više da obrate pažnju čime se tinejdžeri "zabavljaju" kako u digitalnom tako i u realnom svetu.

Opširnije pogledajte u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu