Odbačena jedna tužba za seksualno zlostavljanje, razlog - zastarelost

Tužba neimenovane žene za seksualno zlostavljanje protiv Merilin Mensona (52), koje datira iz 2011. godine, odbačena je zbog zastarelosti.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2021.

10:47

Odbačena jedna tužba za seksualno zlostavljanje, razlog - zastarelost
Foto: Profimedia

Sudija iz Los Anđelesa odbacio je slučaj nakon što je zaključio da je žena koja je tužila pevača iznela tvrdnje koje "nisu dovoljne da bi se primenilo pravilo odloženog otkrivanja", kako bi se zaobišla odredba o roku zastarelosti, piše "People".

Teške optužbe protiv Merilin Mensona: Pevač silovao i zlostavljao pet žena? FOTO

U svojoj prvoj žalbi, žena je tvrdila da ju je Menson silovao i seksualno zlostavljao više puta tokom njihove veze 2011. godine, ali da je "potisnula" svoja sećanja do ovog februara, kada je nekoliko žena odlučilo da javno optuži pevača zbog seksualnog i fizičkog zlostavljanja.

Međutim, sudija je u utorak presudio da se u pritužbi žene "ne navodi ni kada je zlostavljanje počelo, niti njegovu prirodu ili obim, kao ni kakva sećanja su potisnuta ili u kojoj meri, koje tužilac ne bi mogao da opozove", kako navodno piše u sudskim dokumentima.

Merilin Menson negira navode o zlostavljanju

Sud je dao ženi rok od 20 dana da ponovo podnese tužbu i razreši dileme.

Njeni advokati rekli su za "People": "Merilin Menson želi da ućutka našu klijentkinju o silovanju. Pokušao je da upotrebi tehničke pravne argumente kako bi njen slučaj potpuno odbacio. Sudija je pažljivo analizirao sudsku praksu, i s pravom smatrao da se njen slučaj može nastaviti, ukoliko ona izmeni svoju žalbu kako bi dodala neke detalje".

Mensona za zlostavljanje sada optužuje i - glumac FOTO

Dodali su da nemeravaju vrlo brzo da izmijene te delove tužbe i, kako navode u saopštenju, raduju se prilici da nateraju Mensona da odgovara za svoje postupke.

Mensonov advokat nije imao komentar kada su ga kontaktirali u vezi sa odbacivanjem slučaja.

Pevač se trenutno suočava sa još tri tužbe žena koje tvrde da ih je Menson u prošlosti seksualno zlostavljao, uključujući njegovu bivšu devojku Ešli Morgan Smitlajn i glumicu Igre prestola Esme Bjanko.

Nagomilane optužbe - Menson ćuti, njegov advokat samouveren

Najmanje 15 žena javno je optužilo Mensona za seksualno zlostavljanje, što je on porekao.

Pevač se prethodno na Instagramu osvrnuo na optužbe rekavši da su njegovi "intimni odnosi uvek bili u potpunoj saglasnosti sa partnerima istomišljenicima", nazivajući tvrdnje žena "užasnim izobličenjem stvarnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: