- Vesti -

Političarka prošetala među bogatašima - njena haljina je rekla sve FOTO

Američka političarka Aleksandrija Okasio Kortez na Met gala večeri se pojavila u elegantnoj beloj haljini sa crvenim natpisom "Oporezujte bogate" na leđima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Aleksandrija Okasio Kortez nosila je naizgled jednostavnu elegantnu haljinu sirena-kroja, ali zbog poruke ispisane na leđima na haljini političarka je izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama.

"Kakva ikona", "AOC se u ovoj haljini pojavila na događaju punom bogataša. Ova žena ima više mu*a od bilo koga u Kongresu", "Aplauz za slanje poruke na Met gali", samo su neki od komentara na internetu.

Sa druge strane, bilo je i onih kojima je zasmetalo to što se Aleksandrija Kortez uopšte pojavila na ovom događaju, za koji najjeftinija ulaznica košta 30.000 dolara.

"Sto na Met gali košta oko 275.000 dolara, a pojedinačna ulaznica oko 30.000 dolara. Ako toliko mrzi bogate, zašto se pojavila na događaju kome mogu da prisustvuju samo najbogatiji ljudi u SAD?" pišu.

Aleksandrija Okasio Kortez je na svom Instagramu razjasnila te optužbe.

"Pre nego što počnete da divljate, zvaničnici na vlasti u Njujorku redovno se pozivaju na Met galu radi nadgledanja korišćenja javnih kulturnih institucija našeg grada. Bila sam jedna od nekoliko prisutnih. Haljina je pozajmljena", objasnila je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 153 idi na stranu