Til Lindeman uhapšen u Rusiji

Frontmen grupe Ramštajn Til Lindeman uhapšen je u svojoj hotelskoj sobi i odveden u policijsku stanicu na ispitivanje.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.08.2021.

08:04

Til Lindeman uhapšen u Rusiji
Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Izveštava da je Lindemanov solo projekat trebalo da bude izveden na festivalu "Maklarin For Homeland" u Tveru u nedelju, uprkos kovid ograničenjima za masovna okupljanja u Rusiji. Veruje se da je to bio razlog njegovog hapšenja.

Lindemanov menadžer, Anar Reiband, takođe se suočava sa optužbama, jer je u zemlju ušao kao turista. Međutim, vlasti veruju da je on organizator festivala i da bi mogao biti osuđen, i da se suoči s deportacijom i trajnom zabranom ulaska u zemlju.

Ramštajn ima dobre vesti

Lindeman ima zakazan još jedan nastup zakazan za 4. - 5. septembar na moskovskom festivalu Spasskaia Baschnja na Crvenom trgu.

Ramštajn i Rusija imaju zanimljivu istoriju. Obožavatelj benda osuđen je na zatvorsku kaznu zbog šerovanja njihovog kontroverznog muzičkog spota "Pussy". Nekoliko godina ranije, dva člana benda poljubila su se na bini u znak protesta zbog oštrih zakona o LGBT populaciji u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: