- Vesti -

"Bila sam sigurna da Leka nije kriv"; "Samo smo Eva Ras i ja reagovale"

Glumica Lidija Vukićević, koja se već ranije izjasnila na čijoj je strani u slučaju optužbi Danijele Štanjfeld da ju je Branislav Lečić silovao, oglasila se još jednom, i to nakon što je potvrđena odluka Višeg tužilaštva da nije bilo krivičnog dela.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen/TV Prva
Foto: Printscreen/TV Prva

Naime, beogradsko Apelaciono javno tužilaštvo juče je odbilo prigovor glumice Danijele Štajnfeld na odluku Višeg javnog tužilaštva o odbacivanju krivične prijave koju je protiv kolege Branislava Lečića glumica podnela, tvrdeći da ju je on silovao 2012. godine.

Tim povodom, Lidija Vukićević je poručila da joj je "satisfakcija" što je i ranije isticala da "čoveku ne treba suditi pre suđenja".

"Jedino smo Eva Ras i ja reagovale tada i rekle da se ne sudi čoveku pre suđenja. Od svih kolega i svih glumaca, jedino nas dve. Javno sam tada stala u njegovu odbranu i ovo sada mi je satisfakcija. Doduše, nisam tvrdila da Lečić sigurno nije kriv, samo sam istakla da se ne treba čoveku suditi pre suđenja."

"To mi je strano, narod je amorfna masa koja sudi i koja sama donosi zaključke. Oni se bave tuđim životima jer nemaju svoje, to je sramno. Govorila sam još tada da znam Leku kao divnog čoveka i da ne verujem u to. Muka mi je od tih koji osuđuju i etiketiraju, a sve su, tobože, vernici", nastavila je Vukićević.

"Očekivao sam da bude odbijen prigovor Danijele Štajnfeld"; "Moj komentar tek sledi"

Kaže i da joj je sve u toj priči bilo nelogično, naročito što je Danijela Štajnfeld snimila film na temu silovanja.

"Sto posto sam bila sigurna da Leka nije kriv jer mi je u toj priči bila hiljadu i jedna nelogičnost. Nemoguće da žena prijavi silovanje posle devet godina, i to pre svega toga snimi film na tu temu?! Potpuna nebuloza. To je toliko bilo neuko. Uostalom, zar nisu njeni roditelji primetili kada je silovana došla kući ili se nije potresla pa nisu primetili? To mi je neshvatljivo", ističe glumica.

Lidija Vukićević je prokomentarisala i post Danijele Štajnfeld, koja je napisala da je ćutala devet godina upravo zbog toga što je strahovala od ovakvog ishoda.

"Ona je jedina pametna, a naše sudstvo ne valja ništa, a da ne govorim tek o Leki! Pa ne može ona da bude jača od države. Šta je toj devojci. Mislim, ne osuđujem, ali mi smo pravna država. Te tek 'obožavam' što odu iz naše zemlje, a onda je 'pljuju' - pa valjda je naše sudstvo relevantno", kaže Lidija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 150 idi na stranu