"Poljubac smrti" - tvrdio da je imun na zmije, pa od otrova i stradao

Filipinac prozvan "Snejk Men" koji je tvrdio da je imun na otrov zmije, umire nakon što ga je kobra ugrizla za jezik dok je "pokušavao da je poljubi".

Život

Izvor: B92

Sreda, 14.07.2021.

16:28

Foto:Profimedia

Bernardo Alvarez, 62, uhvatio je smrtonosnu severno-filipinsku kobru, nakon što je 9. jula proklizala kroz kvart zmijoboraca u gradu Mangaldan, provincija Pangasinan.

Komšija je navijao za Bernarda jer je uspeo da "ukroti" još jedno smrtonosno stvorenje. Međutim, dok je zmiju pokazivao posmatračima, Bernardo je drsko držao kobru blizu usana kao da je pokušava da je poljubi pre nego što se kobra bacila na njegova usta i ugrizla ga za jezik.

Vrištao je od bola pre nego što je ispustio kobru, a zatim se srušio i umro nedugo zatim, dok je čekao da medicinari stignu. Besni meštani takođe su ubili zmiju.

Pokrajinska zdravstvena službenica dr Ana de Guzman rekla je: "Otrov zmije može da pouzrokuje paralizu, što se i dogodilo čoveku zmiji. Ova paraliza može zaustaviti disanje žrtve, uticati na protok kiseonika u telu i na kraju zaustaviti otkucaje srca."

Medicinari su žirili da bi oživeli Bernarda, ali on više nije reagovao i telo mu je već bilo ukočeno zbog efekta otrova.

Bernardova sestra Tereza Oka rekla je: "Policajac i lekar su stigli da ga provere i rekli su nam da nema puls pa su pokušali da ga ožive. Nisu bili uspešni jer je kobrin otrov bio prejak. Ne znamo kako bismo mogli da prihvatimo ono što mu se dogodilo".

Bernardova porodica je organizovala sahranu u njihovoj kući. Trebalo je da bude sahranjen ove nedelje.

Severnofilipinska kobra je široko prepoznata kao jedna od najotrovnijih zmija na svetu. Njeni toksini direktno napadaju respiratorni sistem žrtava, tako da jedan ujed može biti izuzetno smrtonosan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: