- Vesti -

Jadranka Barjaktarović - ponovo kontroverzni nastup: Sada Tompson za Gotovinu

Pevačica Jadranka Barjaktarović, koja se našla u žiži javnosti nakon skandala kada je u Crnoj Gori pevala "Ne može da nam niko ništa, jači smo od Srbije", ovog puta pevala je pesmu koja je posvećena genralima koji su u Hagu, kao i generalu Antu Gotovini.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen/Prva TV
Foto: Printscreen/Prva TV

Barjaktarović je, i ovog puta na jednom skupu u Crnoj Gori, pevala pesmu Miroslava Škora "Sude mi", nakon čega je od ljudi dobila aplauz. Škoro je više puta isticao da je posvećena Antu Gotovini i svim drugim hrvatskim generalima i nastala u trenutku kada su oni bili u Hagu.

Bura zbog nastupa pevačice: "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije" VIDEO

"Pesma za sve naše generale, za Zrinskog, Frankopana, Gupca, za sve koji su na pravdi Boga suđeni u prošlom režimu od Bleiburga do Stepinca i prolećara. Pesma je to i za one pravednike koji su nedužni trunuli u Jasenovcu, za progonjene i suđene kroz istoriju", rekao je Škoro je 2016. za "Večernji list" o pesmi "Sude mi", a u jednoj emisiji objasnio je dodatno:

"Iako je očigledno da su pesme "Sude mi" i "Svetinja" o generalu Gotovini, ja sam te pesme posvetio svim hrvatskim generalima. I generalu Blaškiću, Markaču, Čermaku, svim generalima iz BiH koji su i dan danas u Hagu."

Jadranka Barjaktarović posle meteža - isključena

Ova pesma najpoznata je i po zajedničkom izvođenju Škora i hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona sa koncerta "Milo moje" koji se održao u Domu sportova, u Zagrebu, 2003. godine.

Jadranka Barjaktarović tražila zaštitu od policije zbog nove pesme

Tompson je, inače, takođe poznat po provokacijama Srba i srpskog naroda, a početkom godine na sudu je oslobođen optužbi za uzvikivanje ustaškog pokliča "za dom spremni" u pesmi "Bojna Čavoglave".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 141 idi na stranu