- Vesti -

Šta se događa sa slučajem Lečić, tužilaštvo odgovorilo

Tvrdnje glumice Danijele Štajnfeld da ju je 2012. godine silovao stariji kolega, poznati glumac Branislav Lečić, i dalje proveravaju nadležni organi, dok se u medijima danas ponovo piše o navodnim, novim Lečićevim žrtvama.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen/Prva TV
Foto: Printscreen/Prva TV

Odluka Mirjane Karanović: "Razmišljala sam da ga okrenem i onda sam čula njegov glas na snimku"

Štajnfeld: "Pitajte me o mom seksualnom napadu" FOTO

"Hvala, Merima, što si održala reč"

"Još su u toku provere", rekla je kratko za Tanjug portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Ivana Rakočević, napominjući da tužilaštvo za sada ne može da saopšti više detalja, jer "mora da postupa u skladu sa zaštitom interesa učesnika u postupku".

Glumica Merima Isaković, koja je početkom aprila u intervjuu "Nedeljniku" optužila Lečića da ju je seksualno napastvovao pre 43 godine, ponovo je danas u listu prenela da su joj se nakon intervjua javile devojke, koje su joj ispričale da im je Branislav Lečić prilazio na razne nepristojne načine i da su spremne da svedoče protiv njega.

"Voljne su da svedoče pred tužilaštvom, ali samo pod uslovom da njihov identitet ostane u tajnosti. Naglasile su da ga se boje, ali i da su zaprepašćene toksičnim natpisima", navela je pored ostalog Merima Isaković.

Branislav Lečić i Danijela Štajnfeld su u martu ispitani u policiji povodom tvrdnji glumice da ju je Lečić silovao 2012. godine, a sada su u toku provere tvrdnji koje su tada izneli.

Lečić je dao izjavu u policiji 26. marta u svojstvu građanina, kada je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld.

Nakon toga usledilo je zatišje u ovom slučaju, sve dok 8. aprila "Nedeljnik" nije objavio ispovest Isakovićeve, u kojoj je iznela tvrdnje da je Lečić 1978. godine pokušao da siluje i nju, u vreme kada su bili kolege na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

"Sada ne možeš pobeći od mene"; "Stao je tek kad sam povratila"; "Pitao je 'Foliraš me?'"

Ova ispovest Isakovićeve, koja se odavno odselila u Australiju i radi kao klinički psiholog, izazvala je veliku pažnju javnosti, jer bi, ukoliko dođe do postupka, mogla da posluži kao svedočenje koje potvrđuje iskaz Štajnfeldove.

Slučaj je u predistražnom postupku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 145 idi na stranu