Da li je bio kokain? Objavljeni rezultati istrage; Oglasio se i Italijan

Organizatori "Pesme Evrovizije" oglasili su se nakon što su isplivale tvrdnje da je pevač grupe "Maneskin" Damiano David koristio drogu u finalnoj večeri ovog takmičenja.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.05.2021.

19:00

Da li je bio kokain? Objavljeni rezultati istrage; Oglasio se i Italijan
Foto: EPA-EFE/Sander Koning / POOL

Kako se navodi u saopštenju, Evropska radio-difuzna unija (EBU), na zahtev italijanske delegacije, sprovela je temeljni pregled, uključujući i proveru svih dostupnih snimaka.

Pobednik Evrovizije će se testirati na narkotike

Ističu da je Damjano sam tražio test na drogu, koji je danas i urađen, a rezultati su bili negativni.

"U "Zelenoj sobi" se nije koristila droga i smatramo da je slučaj zatvoren. Uznemireni smo jer su spekulacije koje su dovele do lažnih vesti zasenile duh događaja i nepravedno uticale na bend", navode.

"Da li je to bio kokain?"

"Želimo još jednom da čestitamo grupi Maneskin i želimo im ogroman uspeh", navodi se u saopštenju.

Italijan se oglasio na Instagramu

Printscreen: Instagram
Pevač i član grupe "Maneskin" oglasio se nakon što je organizacija "Pesme Evrovizije" saopštila da on nije koristio drogu u finalnoj večeri ovog takmičenja.

Damiano je na svom Instagram nalogu podelio ovu vest i kratko napisao "Evo".

Podsetimo, on je od samog početka negirao da je koristio drogu na ovom takmičenju.

"Zaista smo šokirani time što pojedini ljudi govore da je Damiano koristio drogu. Mi smo protiv droge i nikada nismo koristili kokain. Spremni smo da se testiramo jer nemamo šta da krijemo. Mi smo ovde da predstavimo našu muziku i veoma smo srećni zbog naše pobede na Evroviziji, i želimo da se zahvalimo svima na podršci. Rokenrol nikad ne umire. Volimo vas", navodi se u objavi grupe "Maneskin" objavljenoj nakon završetka "Evrovizije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: