Otkriveno kako je radio "Srpski kasapin"

Lažni srpski doktor, koji je pre dva dana uhapšen u Beču jer je izvodio nelegalne estetske intervencije nakon kojih su pojedine žene završavale u bolnici, tretmane je radio u stanovima koje je iznajmljivao preko popularne aplikacije AirBnb.

Život

Izvor: B92

Utorak, 27.04.2021.

15:24

Otkriveno kako je radio
Foto: Profimedia

Kako pišu austrijski mediji, žena koja je povređena tokom zatezanja lica nitima, intervenciju je radila upravo u stanu koji je lažni doktor iznajmio preko aplikacije.

"On je iznajmljivao stanove preko Airbnb-ija i tu vršio svoje estetske tretmane. Zanimljivo je da se na mrežama predstavljao kao Bjuti dok, a da su cene koje je isticao bile višestruko niže od uobičajenih. Naprimer, intervencija koja kod zvaničnih estetskih hirurga košta 3000 evra, kod Srbina je koštala između 400 i 500 evra", navodi izvor austrijskih medija.

Podsetimo, srpski državljanin (33) osumnjičen je da je od aprila 2020. godine više puta iznajmljivao stanove u Beču kako bi od njih napravio "operacione sale", a svoje estetske usluge, bez ikakve medicinske obuke, nudio je putem društvenih mreža.

"Srpski kasapin", kako su ga nazvali austrijski mediji, dnevno je zarađivao i do 3.000 evra. Uhapšen je nakon prijave jedne od pacijentkinja koja je zbog nestručnog tretmana zadobila teške povrede lica, pa je lečenje morala da nastavi u bolnici .

"On je rođen u Austriji, savršeno govori nemački jezik, ali ne poseduje nikakvo medicinsko obrazovanje", utvrdila je policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: