- Vesti -

Lečićevo obraćanje javnosti - po osmi-deveti put

Glumac Branislav Lečić više puta se obraćao javnosti preko društvenih mreža povodom optužbi da je silovao koleginicu Danijelu Štajnfeld.

Sanja DojkićIzvor: B92
Podeli
Foto: e-stock/aleksandar baclija
Foto: e-stock/aleksandar baclija

Po inicijalnom objavljlivanju optužbi, Lečić nije hteo da komentariše, te dodao da će imati šta da kaže kada dobije zvaničnu potvrdu od Tužilaštva.

Nekoliko trenutaka kasnije, glumac je rekao da su tvrdnje Danijele Štajnfeld "najgnusnija laž" i da on "apsolutno poštuje zakon i pravne institucije ove države".

Potom, Lečić se oglasio na svom nalogu na Tviteru, objavivši samo: "Ljudi, samo polako!".

Glumac je sutradan izdao zvanično saopštenje, u kom je porekao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret i dodao da želi da se podvrgne poligrafskom testiranju.

"Nikada u svom životu nisam počinio niti jedno krivično delo, a kamoli delo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično delo! Koristim ovu priliku da obavestim kako nadležno tužilastvo, tako i javnost da apsolutno nemam šta da krijem, da nemam nameru da napuštam teritoriju Srbije", rekao je tada on.

Nekoliko sati kasnije, Lečić se ponovo obratio javnosti, rekavši da nikada nije bio agresivan ni prema jednoj ženi.

"Nema suđenja prvo u medijima, pa onda u tužilaštvu. Naravno, tužilaštvu stojim na raspolaganju, i to što pre. Isto tako, uvek sam spreman i za poligraf, u svako doba dana i noći. Reč je o odbrani moje ličnosti i koncepta sveta, jer ovo je atak na moj pogled na svet", rekao je glumac.

Sutradan, Lečić se obratio javnosti, ali i Danijeli Štajnfeld, 16-minutnim video-snimkom, u kom je rekao da "i on ima dušu i da postoji žena u njemu koja je takođe silovana".

Potom je glumac reagovao, kako na odluku glumaca Beogradskog dramskog pozorišta da se on izuzme iz predstave "Kad cvetaju tikve", tako i na izjavu ministarke Zorane Mihajlović.

Lečić, koji danas daje iskaz u Tužilaštvu, obratio se ponovo javnosti, a sada preko svog naloga na Tviteru.

"Pratite moj Fejsbuk profil. Tamo ću postavljati sve informacije u narednim danima. Hvala na svakoj izrečenoj istini, strpljenju i rečima podrške", napisao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 155 idi na stranu