- Vesti -

Advokat glumica o slučaju protiv Aleksića: "Spremne su da ga pogledaju u oči" VIDEO

Advokata Milene Radulović i Ive Ilinčić Jugoslava Tintora ugostila je TV Prva, gde je istakao da je jako važno to što žrtve Mike Aleksića nisu stigmatizovane već su prepoznate kao hrabre devojke, ali i da se pominje da je prošao dug vremenski period - samo u slučaju Milene prošlo je četiri godine, ali postoji i žrtva koja je zlostavljana pre godinu dana i jedna maloletna pre samo dva meseca.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto: Printskrin/Prva TV
Foto: Printskrin/Prva TV

Eva Ras: "Obraz Srbije mora da bude i ostane čist i posle slučaja Aleksić"

Milena Radulović: "U trenutku kada on sigurno pikira još 6 devojčica, dogovorile smo se da je vreme"

"To je niz krivičnih dela koja su se dešavala. Zastupam četiri žrtve, od kojih je poslednja zlostavljana pre dva meseca. Iskazi traju i po 5 sati, raspravlja se sve u detalje, slaže se jedan dokazni mozaik. Ti dokazi se proveravaju, saslušavaju se svedoci, oni mogu da potkrepe njihove iskaze, a tu su i veštaci", objašnjava advokat Milene Radulović, Ive Ilinčić i još dve žrtve koje optužuju učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje i zlostavljanje.

Tintor naglašava da su na svedočenju devojke pet sati pričale o strahotama.

"Prolazile su kroz ličnu dramu, prvi put prolaze kroz ovako nešto. Ja sam tu da zaštitim njihova prava, pripremam ih tako što im kažem da je bitno da se sete i najsitnijeg detalja, opisuju čitav jedan period. Da mogu, objavio bih iskaze tri žrtve i tada bi svima sve bilo jasno, ali hendikepiran sam, ne mogu, sud je tako odlučio."

Kako saznaje, Iva i Milena će morati da se suoče sa Aleksićem.

"Procenio sam da one to mogu, spremne su da ga pogledaju u oči. S druge strane, imate treću devojku koja je znatno mlađa i nije spremna da podnese taj teret i pritisak, ona je ostala anonimna."

Tintora je najpre pozvao Ivin otac, ali kada je sve već krenulo.

"Ima poverenja u mene za slučaj gde je njegovo dete žrtva. Koliko god verovali u sistem, ovde je okrivljeni ugledna ličnost i morate da sagledate sve to. U nastavku je najvažnije da se uzmu svi iskazi do detalja, da se ispitaju svedoci, i potom veštačenje. Jedino što je važno jeste da se svaki dokaz brižljivo sagleda i da se bude uveren u istinitost tog dokaza, od toga će zavisiti presuda. Ne insistiram na brzini već da bude kvalitetno", jasan je Tintor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 143 idi na stranu