- Vesti -

Danijela Štajnfeld: "Dala sam snimak silovatelja i iskaz nadležnima i od njih ništa nisam čula"

Glumica Danijela Štajnfeld na Tviteru je napisala da je snimak na kojem čovek koji ju je silovao priznaje da je to učinio pre tri meseca dostavila Tužilaštvu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

"Tako bi bilo dobro da se sada i Danijela Štajnfeld ohrabri i napokon izrekne ime gada koji ju je zlostavljao... Ne samo zbog nje već i zbog potencijalno novih žrtava tog monstruma", napisala je jedna korisnica Tvitera, nakon što su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić iznele bolne detalje o silovanju i seksualnom zlostavljanju koje su doživele od učitelja glume Miroslava Aleksića.

"Poraženi" Dragan Petrović Pele: "Zvao sam Mikinu ženu, nisam mogao da je ne okrenem"

"To i ja kažem. Dala sam audio-snimak priznanja mog silovatelja pre tri meseca javnom tužiocu i policiji. Dala sam iskaz i od njih ništa više nisam čula. Sada je na policiji i tužilaštvu. Njih, molim vas, pitajte, i zbog mene i zbog svih vas", odgovorila je Danijela na ovu objavu.

Danijela Štajnfeld je pre nekoliko meseci javno govorila o svemu kroz šta je prošla, nakon što je u svom dokumentarnom filmu "Zaceli me" obelodanila da ju je silovao jedan filmski moćnik.

Katarina Žutić: "Aleksić je već mator čovek, žao mi je što se ovo nije desilo ranije" VIDEO

Pročitajte još:

Nikola Đuričko i Gordan Kičić ujedinjeni u jednoj poruci FOTO

Branka Katić: "Govorio mi je da sam glupa, često bi me i rasplakao"

Tajči otvoreno: "Misliš da je tvoja greška. Uvek je kriva žena - 'Šta si imala na sebi?'"

"Ako to odobravate, onda će vam posle uzimanja hemijske olovke jednom oduzeti ključeve od kola. Po zakonima u Srbiji silovanje je zločin, ali se društvo pravi da ne postoji. Rečenica 'Neću ti ništa' implicira da ako se ograničim da ti neću ništa, možda ću ti nešto uraditi. Svako može da bude predator nad slabijim samo ako se izjasni sa 'neću ti ništa'", rekla je tada.

"Miko, nek ti je Bog u pomoći": Nenad Jezdić o poslednjem susretu sa Aleksićem

U jednom delu njenog dokumentarnog filma se čuje i audio-zapis koji je ona snimila dok je posle silovanja razgovarala sa silovateljem, a tada je objasnila i zbog čega je to objavila.

"Htela sam da publika čuje razmišljanje i obrazloženje silovatelja. Ne samo nada mnom nego i nad drugim ljudma, to je obrazloženje zašto neko to može da radi i zašto uzuma sebi za pravo da to radi. Da je njegova izjava bila suvše lična, ne bih je stavila u film", istakla je Danijela svojevremeno, prenosi "Blic".

Na njene tvrdnje reagovalo je Više javno tužilaštvo, iz kog kažu da je taj predmet u predistražnoj fazi, jer se još prikupljaju dokazi. "Danijela Štajfeld u svojoj izjavi nije dala podatke na osnovu kojih bi se mogao utvrditi identitet eventualnog izvršioca krivičnog dela", kažu u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 143 idi na stranu