- Vesti -

Brisali "globusare", sad se osvetio: Promenio ime grupe i poručuje da "Zemlja nije ravna"

Grupa "Ravna zemlja/ Flat Earth Balkan" na Fejsbuku bila je registrovana u Novom Sadu, ali je okupljala ravnozemljaše sa čitavog Balkana. Ovog jutra zadesila ih je neprijatna situacija.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija/Foto: Depositphotos/ Elena Schweitzer
Ilustracija/Foto: Depositphotos/ Elena Schweitzer

Grupa "Ravna zemlja/ Flat Earth Balkan" je za dve godine sakupila više od 3.700 članova. Pravilo je jasno - "ovo je grupa isključivo za Flat Earther-e koji se ozbiljno bave i prate istraživanje Ravne Zemlje. U ovoj grupi ljudi koji šire pagansko mišljenje (planete i globusa), nema ovde šta da traže", navodi se u opisu grupe, što je sličan princip svih zajednica koje propagiraju teorije zavere.

A onda su se ove srede probudili i primetili nešto neobično. Njihova grupa se više ne zove "Ravna Zemlja", već je neko promenio ime u "Okrugla Zemlja/ Round Earth Balkan" - odnosno sada predstavlja suštu suprotnost onoga što njeni članovi propagiraju. Nastala je panika, pa su počeli da ispituju šta se dešava i ko je dozvolio da se takav skandal dogodi.

Ubrzo se javila osoba koja kaže da je odgovorna za izmenu imena. U pitanju je Mustafa Sejdinović iz Bosne i Hercegovine. On je okačio objavu u grupi u kojoj pokušava "na najbezbolniji način" da pošalje poruku: Zemlja nije ravna.

"Kako je moguće da ljudski mozak, vaš mozak, misli da zna istinu o zaveri NASA, da negirate proverene i dokazane naučne činjenice, kada niste u stanju da proverite osobe koje vam ulaze u grupu. Ne samo to, nego ste mu dali adminsku poziciju, što znači da mogu činiti šta god mi je volja. Vaše razmišljanje je kao kad bi osoba na sva usta govorila kako ima fizičku spremu da se popne na Mont Everest, ali se onesvesti pri penjanju na obližnje brdo", napisao je Mustafa.

On je na Fejsbuku podelio snimak (skrinšot) svoje objave, s obzirom na to da je grupa zaključana i da najpre admin mora da vam odobri da budete njen član. Kada pokušate da se učlanite, dočeka vas pitanje, na primer, koliko se već dugo bavite izučavanjem ravne Zemlje, prenosi 021.

Mustafa je na Fejsbuku napisao da je ova 2020. godina bila jako teška, ali da je zato on tu kako bi popravio dan, sedmicu, mesec ili možda godinu.

"Bio sam član grupe Ravna Zemlja, jedna zbirka potpunih ludaka, i imao sam na umu da ih zaje*avam, ali kako? Oni su bez milosti brisali sve 'globusare', tako da sam se morao da se pritajim i čekam. I onda, juče, kao poručeno, pitaju da li neko želi da bude admin. Nisam časio časa, javio sam se, i zamislite molim vas, dali su mi admina! Meni, kojeg ni ne znaju, kojeg su mogli proveriti samo jednim klikom na profil. Moj trenutak za zajebavanje je došao, i odradio sam to spektakularno. Gledajte skrinšote, i uživajte", napisao je Mustafa u objavi koja je za samo tri sata nakon objavljivanja prikupila gotovo 2.000 lajkova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 134 idi na stranu