Tihomir Arsić: "Crne prognoze za nas besmrtne ne važe"

Glumac Tihomir Arsić pre samo nekoliko nedelja otkrio je da boluje od opake bolesti i da mu je porodica najveća podrška u ovim trenucima.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.12.2020.

15:21

Tihomir Arsić:
Foto: B92, privatna arhiva

Tihomir Arsić je preminuo danas posle duge borbe sa kancerom u 64. godini. Pre samo nekoliko nedelja je otkrio više detalja o svojoj bolesti koja je uzela danak, te kako se nosi sa podmuklim protivnikom i kako mu porodica daje najveću podršku.

"Bolest je stvar koju treba normalno da tretiramo. Moja porodica me podržava i imam sreću da me leče sjajni lekari. Ne plašim se smrti jer mislim da sam besmrtan, a jedino me brine što možda neću stići nešto da uradim", rekao je Arsić.

"Možda neću stići da se izvinim svima prema kojima sam pogrešio i možda neću stići da pomognem svojoj deci. Imam dve odrasle ćerke i dvoje mlađe dece, kao i unuku. Želeo bih samo zbog njih da budem još prisutan. Verujem da ljudi koji boluju od teške bolesti ostatak svog života treba da provedu radosno", rekao je glumac. Neposredno pre smrti trebalo je da glumi u novom filmu.

"Pre čak 20 godina sam poslednji put igrao premijeru u matičnoj kući i taman kad sam pre dve i po rešio da se vratim jednim divnim filmom, koji se bavi temom o čoveku koji umire od raka, otišao sam na proveru zdravlja zbog vrućina i svega ostalog i oni mi nađu ni manje ni više nego kancer i to pankreasa, gde je najgore. Ali to mi je produžilo život, međutim videćemo", rekao je Tihomir Arsić za "Blic". Arsić je zadržao pozitivan stav u životu pored svih nedaća i dodao je koliko mu je teško da ide na hemoterapije dok vlada pandemija.

"Čuvam se, ali to bi bilo jako teško za mene ukoliko bih se zarazio. Striktno vodim računa o merama opreza, primam hemoterapiju i puno se vodi računa da se ne uvuče korona, jer bi to bilo kobno za mene. Mada crne prognoze za nas besmrtne ne važe. Uživam u životu i treba da se desi nešto ovako da bismo shvatili koliko je recimo lepo kad pada kiša", rekao je glumac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: