Svet 0

06.05.2024.

20:49

Sastali se Si i Makron: Kina i Francuska da se drže zajedničkih koristi

Kineski predsednik Si Đinping poručio je danas, tokom razgovora sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom u Parizu, da Kina i Francuska treba da se drže ''zajedničke koristi''.

Izvor: Tanjug

Sastali se Si i Makron: Kina i Francuska da se drže zajedničkih koristi
Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Podeli:

On je rekao i da se zajednički suprotstave razdvajanju i razbijanju industrijskih lanaca i lanaca snabdevanja, prenela je agencija Sinhua, Si je dodao da obe zemlje treba da se suprotstave izgradnji ''zidova i barijera''.

Predsednik Kine boravi u državnoj poseti Francuskoj, a ranije danas sastao se sa Makronom i predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen u Jelisejskoj palati. Kineski lider je naveo da je Evropa važan partner u kineskoj modernizaciji, dok je Makron poručio da je evro-kineski dijalog potrebniji nego ikad zbog međunarodne situacije.

"Koordinacija" sa Kinom o Ukrajini i Bliskom istoku je odlučujuća", istakao je predsednik Francuske u uvodnoj izjavi pre sastanka sa Ursulom fon der Lajen i Si Đinpingom. On je naveo da se zalaže za "fer pravila za sve", kad je reč o kinesko-evropskoj trgovini.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: