Svet 0

06.05.2024.

21:22

Slavlje u Gazi: Stanovnici proslavljaju prekid vatre VIDEO

Nakon što je danas lider Hamasa, Ismail Hanije saopštio katarskim i egipatskim pregovaračima da Hamas prihvata njihove uslove za prekid vatre u Pojasu Gaze, građani pomenute oblasti snimljeni su kako slave na ulicama širom gradova.

Izvor: Novosti

Slavlje u Gazi: Stanovnici proslavljaju prekid vatre VIDEO
Profimedia/ Jehad Alshrafi / Anadolu

Podeli:

Naime, kako se vidi na snimcima koje se dele društvenim mrežama, a i po stranim portalima, stanovnici Gaze proslavljaju odluku o prekidu vatre koji su izdejstvovali premijer Katara Mohamed bin Abdulrahman Al Tanija i šef egipatske obaveštajne službe Abas Kamel.

Snimci pokazuju istinsko slavlje, ljude kako skaču gore-dole i radosno pevaju širom gradova, a posebno ispred bolnice Al Aksa u centralnoj Gazi.

"Ismail Hanije, šef političkog biroa pokreta Hamas, telefonirao je s katarskim premijerom šeikom Mohammedom bin Abdul Rahmanom Al Thanijem i egipatskim ministrom obaveštajnih službi Abbasom Kamelom i obavestio ih da je pokret Hamas odobrio njihov predlog u vezi sa sporazumom o prekidu vatre", navodi se u saopštenju Hamasa koje prenosi Al Džazira.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: