- Vesti -

Najusamljenijeg slona na svetu čeka bolji život

Slon Kavan, koga zovu "najusamljeniji slon na svetu" biće uskoro premešten iz pakistanskog Zoološkog vrta u Kambodžu, gde će imati bolje uslove života.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Ilustracija/Foto: depositphoto/AlexGukBO
Ilustracija/Foto: depositphoto/AlexGukBO

Tim povodom, u Pakistan je došla poznata pevačica i glumica Šer, koja se javno zalagala da se Kavanu obezbedi bolji život.

Iz bezbednosnih razloga, plan posete Šer nije javno objavljen, ali pakistanski zvaničnici kažu da se danas sastala sa premijerom Imranom Kanom i da će bez sumnje posetiti Kavana.

Slon je u Zoološkom vrtu već 35 godina, a partnera je izgubio 2012. godine. Veterinari su mu dijagnostifikovali poremećaj ponašanja zbog izolacije.

Zbog boljih uslova, nakon godina lobiranja aktivista i grupa za zaštitu životinja ovaj slon će u nedelju biti poslat u Kambodžu gde će imati novo utočište, rekao je Martin Bauer iz organizacije Četiri šape, koja se četiri godine borila za njegov premeštaj.

Oni su obezbedili i medicinski tretman, jer će mu čak i kada bude u Kambodži trebati višegodišnja fizička i psihološka pomoć.

Zbog loših uslova života, sud je u maju naredio zatvaranje zoološkog vrta u Islamabadu, u kome je Kavan živeo svih ovih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 123 idi na stranu