"Prevaren sam": Indonežanin ipak nije postao milioner nakon prodaje meteorita

Indonežanin koji je pronašao meteorit nakon što mu je probio krov izjavio je da nije postao milioner nakon prodaje ovog kamena. Navodi da je "zakinut" pošto je kamen prodao Amerikancu za 14.000 dolara, objavili su lokalni mediji.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 22.11.2020.

14:02

Ilustracija/Foto: depositphoto/ sdecoret

Iako su svetski mediji prenosili kako je Džošua Hutagalung postao milioner nakon ove prodaje, on demantuje ove navode.

Džošua je rekao za list "Džakarta Post" da se uznemirio nakon što je saznao da je svemirski kamen vredan 1,8 miliona dolara.

"Ako je to istina, prevaren sam i razočaran", rekao je 34-godišnji Hutagalung.

Hutagalung je rekao da je američkom stručnjaku za meteorite Džaredu Kolinsu prodao 1,8 kilograma kamena od 2,2 kilograma, za koji se procenjuje da je star 4,5 milijardi godina, za 200 miliona rupija (14.000 dolara).

"Svih 200 miliona rupija koje sam dobio prodajom meteorita Kolinsu potrošio sam na pomoć porodici i siročadi, izgradnju crkve i popravku grobova svojih roditelja", navodno je rekao. Hutagalungovo otkriće postalo je viralno nakon što je to objavio na Fejsbuku

Hutagalungovo otkriće postalo je viralno nakon što je to objavio na Fejsbuku, navodi "Index".

Rekao je da je u početku odbijao da proda kamen, ali je popustio nakon što je Kolins ponudio dodatnih 14 miliona rupija (992 dolara) za popravak krova koji je oštetio meteorit.

Kolins je prodao kamen prodao američkom kolekcionaru koji ga je ostavio u Centru za studije meteorita na Državnom univerzitetu u Arizoni, objavio je britanski "The Sun".

Hutagalung je rekao da će zadržati ostatak kamena u porodici i da ga neće prodati uprkos njegovoj vrednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: