- Vesti -

Sahrana onlajn: Misa u crkvi prenošena je preko Jutjuba

U malom mestu Luzara, blizu grada Ređo Emilija, sahranjena je 21-godisnja Martina Bonareti, koja je pre nekoliko dana preminula od kovida 19

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija/Foto: Depositphotos/Kzenon
Ilustracija/Foto: Depositphotos/Kzenon

O slučaju su opširno pisali i drugi italijanski mediji, jer je preminula devojka bila zdrava pre zaraze, nije bolovala od drugih bolesti, i njena smrt je bila veliko iznenađenje za lekare, porodicu i sugrađane.

Sahrana jedne od više stotina žrtava koronavirusa, koliko ih ima dnevno, privukla je pažnju italijanskih medija jer je prenošena preko posebno za tu priliku otvorenog kanala na Jutjubu da bi ispraćaj mogli pratiti rodtelji i sestra, svi u kućnom karantinu budući zaraženi od koronavirusa, i mnogobrojni sugrađani koji su želeli poslednji put pozdraviti preminulu devojku.

Vlasti su, da bi sprečile okupljanje i mogućnost daljeg širenja kovida 19 među sugrađanima, zatvorili za javnost ulice kojima se kretao automobil sa telom devojke.

Ispod prozora porodične kuće preminule devojke mrtvačka kola su se zaustavila da roditelji i sestra, sa prozora pozdrave svoje dete i sestru, a misa u crkvi je prenošena preko kanala na Jutjubu.

Ma kako tužan i emotivan poslednji ispračaj Martine, ipak je bio mnogo više od sahrana desetina hiljada preminulih Italijana u prvom talasu pandemije.

Agencija podseća na kolone vojnih vozila sa hiljadama tela preminulih od koronavirusa, koji su u zatvorenim limenim sanducima prevoženi na druga mesta u Italjji, gde su tela kremirana.

Nikakav kontakt sa zaraženima niti poslednji ispračaj nije bio dozvoljen. To je bila jedna od sanitarnih mera zaštite od virusa o kom se, na početku pandemije, nije znalo gotovo ništa.

strana 1 od 123 idi na stranu