I Srbija ima svoju najužu ulicu, ali ona je sve samo ne atrakcija VIDEO

Najuža ulica na svetu nalazi se u Nemačkoj, a mnogi gradovi su iskoristili te uzane prolaze kao atrakciju.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2020.

18:44

I Srbija ima svoju najužu ulicu, ali ona je sve samo ne atrakcija VIDEO
Foto: Printskrin/Prva TV

U prestonici Srbije, takva ulica se nalazi u samom centru grada.

U Beogradu, na Donjem Dorćolu, na samom kraju Dobračine ulice, nalazi se sokače, široko samo 2 metra i koje se postepeno sužava, i čini svako mimoilaženje zanimljivim. A zamislite tek na biciklu!

Sokače je dugačko oko pedeset metara, a sa druge strane izbija na Ulicu kneginje Ljubice, koja je paralelna sa Dobračinom, i direktno nailazi na pogon GSP "Dorćol", odnosno trolejbusku garažu.

Emina Satler, koja živi u najužoj ulici 55 godina, i njen komšija koji je na toj adresi već 72 godine, ispričali su nam – kako je živeti tu.

"Teško, stvarno teško, evo ja sam kupio pre neki dan kauč, odavde sam morao, jedva sam ubacio i to je to", kaže komšija, u prilogu koji donosi TV Prva.

"Ranije smo znali da se skupimo tu na ulicu, svi da pričamo, da se šalimo svi, i deca i odrasli, sad nema nikoga", dodaje Emina.

Stara izreka kaže: "Prvo izaberi komšiluk, pa onda gradi kuću" - a sagovornici su saglasni, da mogu opet da biraju, ništa ne bi menjali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: