- Vesti -

Objavili "snimak" napada na američku bazu: Montirali scene iz hit filmova VIDEO

Simulacija kineskog napada na ono što se čini kao američki aerodrom Andersen na ostrvu Gvam u Tihom okeanu, tema je najnovijeg promotivnog video-snimka kineskog ratnog vazduhoplovstva.

Izvor: Zimo
Podeli
Foto: depositphotos/Iurii
Foto: depositphotos/Iurii

Video je objavljen u subotu, a u njemu se pojavljuju kineski H-6 bombarderi koji mogu da nose i nuklearno naoružanje. Na sredini tog video-snimka, kineski pilot pritiska dugme i lansira raketu prema meti koja neodoljivo podseća na satelitske snimke aerodroma Andersen.

Video-snimak je nazvan "Bog rata H-6K kreće u napade". Izgleda kao da ima sve elemente blokbaster trejlera, a zapravo i jeste tako - u njemu se pojavljuju kadrovi iz američkih filmova "Transformers: Revenge of the Fallen", kao i "The Rock", prenosi RT.

Ovaj promo video-snimak pojavljuje se usred zaoštrenih odnosa Kine i Amerike, kako trgovinskih, tako i političkih. Naime, Kinezi već duže vreme pokušavaju da odvrate SAD od "kontrolisanja" teritorije Tajvan.

Kinezi pozivaju SAD i da prekinu vojne operacije u Južnom kineskom moru, ali Amerikanci insistiraju na "slobodi navigacije".

strana 1 od 118 idi na stranu