Bizaran trend hara Tiktokom: Doktori zabrinuti zbog toga šta mladi rade svojim zubima VIDEO

Na Tiktoku vlada novi bizarni trend - klinci ravnaju zube turpijama za nokte, to snimaju i objavljuju na spomenutoj društvenoj mreži.

Život

Izvor: index.hr

Petak, 18.09.2020.

09:11

Bizaran trend hara Tiktokom: Doktori zabrinuti zbog toga šta mladi rade svojim zubima VIDEO
Foto: Depositphoto/ IgorVetushko

Broj ovakvih video/snimaka već je zabrinjavajuće veliki, a stomatolozi upozoravaju koliko je to štetno i glupo.

"Činite nepopravljivu štetu i uništavate zube", rekao je za Insajder dr Čed Evans, suvlasnik firme Teksas smajl medžik femili dental, sa sedištem u Teksasu. Evansu su trend pokazale kolege s posla i šokiran je.

Ono što rade klinci s turpijama za nokte slično je postupku koji rade kozmetički stomatolozi kada ravnaju oštećeni zub, ali je mnogo opasnije budući da se turpijom može oštetiti zubna gleđ te tako zub može da postane preosetljiv ili potpuno uništen, upozorava stomatolog.

Stručnjaci upozoravaju da je čak i profesionalno ravnanje zuba vrlo opasno i da se tako skraćuje životni vek zuba, a amatersko turpijanje može biti pogubno.
@modestvolgare

##asmr ##ASMR - Grinding away teeth with nail file Full vid -> youtu.be/lQZM3OhJj1M🦷 TAG A ##DENTIST 🦷

♬ original sound - modestvolgare

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: