- Vesti -

Tramp se žali da zbog tuševa sa slabim pritiskom ne može lepo da opere kosu

Američka vlada razmatra da promeni standard pritiska u tuševima, pošto se predsednik Donald Tramp žalio da ne može temeljno da opere kosu. Po zakonu iz 1992. godine, tuševi u Americi ne mogu da proizvedu više od 9,5 litara vode u minuti. Trampova administracija želi da ovo promeni i da se pravilo odnosi na svaku mlaznicu, a ne ceo sistem.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images, Pool / Pool
Foto: Getty Images, Pool / Pool

Grupe koje se bave zaštitom i očuvanjem prirode kažu da je to nepotrebno trošenje vode.

Izmenu zakona predložilo je Odeljenje za energetiku u sredu, zbog Trampovih žalbi prošlog meseca.

"Znači tuševi - uzmete tuš i voda ne izlazi. Želite da operete ruke, vode nema. Šta uraditi? Da li ćete stajati duže ili ćete se tuširati duže? Ne znam za vas, ali moja kosa mora da bude savršena. Savršena!", rekao je predsednik.

Endru de Laski, izvršni direktor grupe za očuvanje energije ASAP kaže da je predlog "smešan".

"Sa četiri ili pet više mlaznica, imaćete 10-15 galona vode u minuti, bukvalno da vas ta količina i pritisak izbace iz kupatila", rekao je novinskoj agenciji Asošijeted Pres, a prenosi Bi-Bi-Si.

"Ako je predsedniku potrebna pomoć da pronađe dobar tuš, možemo da ga uputimo na odlične potrošačke stranice na internetu, gde će naći savete kako da prepozna dobar tuš", dodao je.

Dejvid Frajdmen, potpredsednik u organizaciji Konzjumer riports, koja se bavi testiranjima proizvoda i istraživanjem proizvoda u korist potrošača, rekao je da tuševi zadovoljavaju prohteve potrošača i štede im novac.

Predlog bi mogao da se nađe na sudu ukoliko napravi progres, prenosi novinska agencija Rojters.

strana 1 od 123 idi na stranu