Amerikanac koji obožava našu zemlju dobio srpsko državljanstvo: "Sad sam ponosni Srbin" VIDEO/FOTO

Amerikanac Čarls Kater koji godinama živi u Srbiji i obožava našu zemlju postao je srpski državljanin.

Život

Izvor: B92

Subota, 06.06.2020.

20:40

Default images

Vlada Srbije odobrila je državljanstvo Srbije državljaninu SAD Čarlsu Kateru koji je mnogima poznat kao promoter naše zemlje na društvenim mrežama gde ne krijući hvali sve što je srpsko.

On je na svom Jutjub kanalu objavio snimak na kojem je najpre poljubio srpski pasoš, a onda rekao da je ovo prvo njegovo jutro kao srpskog državljanina.

"Sada mogu da glasam, kupujem nekretnine, idem u Rusiju, Kinu i Kubu bez vize... moj život je sada 100 puta bolji, ali glavni razlog što sam želeo ovaj pasoš je zbog ponosa. Ja sam trenutno najponosnij vlasnik srpskog pasoša u ovoj zemlji", rekao je on na snimku.

Kater je napisao: "Trajalo je 10 godina, ali se konačno desilo! Vlada Srbije mi je dala državljanstvo kao "počasnom građaninu". Sad sam ponosni Srbin".

Na Fejsbuku je objavio fotografiju američkog i srpskog pasoša, uz opis: "Zvanično je". On je u Srbiju došao 2010. godine nakon svađe sa jednim Srbinom preko društvene mreže na stranici "Ja mrzim Ameriku". Na kraju rasprave Srbin mu je rekao da dođe i da se sam uveri i Čarls je to učinio. Nakon nekoliko poseta odlučio je da se preseli u Srbiju i sada je stacioniran u Novom Sadu.

Nakon mnogo video snimaka i fotografija u kojima strancima objašnjava prednosti života u Srbiji, veliku pažnju javnosti zaokupila je njegova objava iz 2018. godine povodom godišnjice NATO bombardovanja naše zemlje.

U tekstu koji je postavio na svom Fejsbuk profilu ovaj Amerikanac je tada podsetio veliki broj svojih prijatelja i pratilaca na toj društvenoj mreži da je 24. marta počelo bombardovnanje Srbije od strane zemalja članica Severnoatlantske alijanse.

"Pre 19 godina, Klinton, Bler i NATO prekršili su međunarodno pravo otpočevši svoju tromesečnu kampanju bombardovanja srpskog naroda. Uništili su skoro svaki most u zemlji, brojne fabrike, nekoliko bolnica, putnički voz, električne centrale, kinesku ambasadu, zgradu RTS-a i brojne stambene zgrade", napisao je Kater.

"Nelegalno bombardovanje ubilo je 2.500 nevinih ljudi, žena i dece. Osakatilo je ekonomiju i nateralo mnoge da napuste svoju zemlju. Veoma je loše to što se velike zapadne sile neće naći pred međunarodnim sudovima zbog kršenja međunarodnog prava."

"Ovaj Amerikanac, koji živi u Srbiji, želeo bi da se povodom godišnjice izvini srpskom narodu. Izivnjavam se zbog nelegalnih postupaka koje je moja zemlja počinila vašoj zemlji i vašem narodu. Molim se za to da se krivci jednog dana budu prinuđeni da odgovaraju pred sudom za svoje nečasne i odvratne zločine protiv vašeg naroda... a i protiv mog naroda, takođe", istakao je Kater.

"Živim sa, radim sa, družim se sa, borim se sa, plačem sa, slavim sa Srbima svakoga dana poslednjih osam godina. Za vas će uvek biti mesta u mom srcu", napisao je Čarls Kater, završivši svoju poruku na srpskom jeziku, rečima: "Volim vas, Srbi!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: